Το ISIS απειλεί Νέα Υόρκη

19-11-2015
















Με βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες, οι τζιχαντιστές του ISIS απειλούν... με χτύπημα στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Το βίντεο ξεκινά με πλάνα του Προέδρου της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ να κηρύσσει τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος στον απόηχο των επιθέσεων που έγιναν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένας άνδρας να κατασκευάζει μια βόμβα και να ζώνεται με ένα γιλέκο εκρηκτικών. Ακολουθούν πλάνα από το κέντρο της Νέας Υόρκης. Μεταξύ άλλων, στο βίντεο εμφανίζεται η Times Square και η Herald Square., το Macy's, τα TGI Fridays και τα Gap, όλα σημεία που βρίσκονται στην καρδιά της Νέας Υόρκης. «Έχουμε σε γνώση μας το βίντεο, παρά τα μερικά νέα πλάνα δεν περιέχει τίποτε νέο» λέει η αστυνομία της πόλης, που τονίζει ότι οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

«Είμαστε ενήμεροι για το βίντεο που εμφανίζει την πλατεία» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. «Έστω κι αν δεν υπάρχει νέα ή συγκεκριμένη απειλή εναντίον της πόλης, παραμένουμε σε κατάσταση ενισχυμένης επιφυλακής» συμπλήρωσε.

«H καλλιέργεια φόβου είναι ο στόχος των τρομοκρατικών οργανώσεων, όμως η Νέα Υόρκη δεν τρομοκρατείται» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, υπογραμμίζοντας πως η αστυνομική δύναμη της πόλης είναι «η πιο ικανή των ΗΠΑ».
«Οι νεοϋορκέζοι δεν θέλουν να ζουν μέσα στο φόβο και ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει να ζει κανονικά και να χαίρεται την πιο όμορφη πόλη του κόσμου» είπε ο δήμαρχος.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια