"Θερμή" απάντηση από Μόσχα σε Αγκυρα: Βομβαρδίστηκε τουρκικό κομβόι εκεί που καταρρίφθηκε το Su-24 - Δεκάδες Τούρκοι νεκροί

25-11-2015
















 Διορθώντας μια σειρά λαθών στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της χθεσινής αποστολής των δύο μαχητικού Su-24M που στοίχισαν στην κατάρριψη του ενός μαχητικού από ένας ζεύγος τουρκικών F-16 και κάνοντας επίδειξη ισχύος, σήμερα η ρωσική Αεροπορία άρχισε πάλι να βομβαρδίζει τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα κτυπήθηκε ένα ολόκληρο κομβόι Τούρκων και Τουρκμένων πριν από λίγο καθώς και μία μονάδα Τούρκων που έχουν διεισδύσει στο εσωτερικό του συριακού εδάφους, ακριβώς στο ίδιο σημείο που καταρρίφθηκε χθες το ρωσικό αεροσκάφος.

Πώς τα διόρθωσε; Κατ'αρχήν το ζεύγος των μαχητικών υποστρατηγικής κρύσης Su-34 (ο διάδοχος του Su-24 στην ρωσική Αεροπορία) συνοδευόταν από ένα μαχητικό Su-30, φορτωμένο με βλήματα ικανά να καταρίψουν οποιοδήποτε τουρκικό μαχητικό σε ακτίνα 120 χλμ.

Επειτα η όλη αποστολή έγινε σε συνεργασία με την ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή και υπήρχε και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικής υποστήριξης που περιπολούσε κοντά στα τρία μαχητικά.
Ερωτήματα ανακύπτουν και για την αξιοπιστία του RWR του αεροσκάφους, από την στιγμή που είχε εγκλωβιστεί από τα ραντάρ αρχικά των μαχητικών και εν συνεχεία του πυραύλου AIM-120C.

Την ίδια στιγμή πέρα από τα επιπλέον οκτώ Su-34 και τα 16 αναχαιτιστικά (ή 20) Su-27SM που είναι νκαθ'οδόν προς Συρία αποστέλλονται επιπλέον Su-30SM. Οι Ρώσοι για έναν ανεξήγητο λόγο είχαν στείλει μόλις 4 Su-30SM με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετά για να συνοδεύουν τις αποστολές βομβαρδισμού των ρωσικών αεροσκαφών κρούσης (περί τα 25).

Αυτό που προσδίδει αξιοπιστία στην ρωσική κίνηση είναι ότι ξεκίνησαν πάλι οι αποστολές βοβμαρδισμού στην ίδια ακριβώς περιοχή.

Οι Ρώσοι πετούν κοντά στα τουρκικά σύνορα και βομβαρδίζουν θέσεις ισλαμιστών σε μια ορεινή περιοχή στα βόρεια της επαρχίας Λατάκιας, καθώς είναι η κύρια οδός για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών μεταξύ Τουρκίας και Συρίας και λειτουργεί ως είσοδος για τα όπλα που αποστέλλονται στους ισλαμσιτές του ISIL της Συρίας από την οργάνωση Φίλων της Συρίας Δυτικών και Μεσανατολικών χωρών, που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ.

Ένα ρωσικό μαχητικό μπορεί πράγματι να περάσει για λίγο τα σύνορα, ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς. Αλλά ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το ΝΑΤΟ και η Τουρκία υποστηρίζουν τις υποτιθέμενες “παραβιάσεις” οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία μονομερώς “μετακίνησε” τα τουρκο-συριακά σύνορα πέντε μίλια νότια:

Η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει μονομερώς μια ουδέτερη ζώνη πέντε μιλίων στο εσωτερικό της Συρίας από τον Ιούνιο του 2012, όταν η Συρίας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Έπειτα, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους κανόνες εμπλοκής που τέθηκαν σε ισχύ, η τουρκική Αεροπορία θα αξιολογούσε κάθε στόχο που εισέρχεται στα πέντε μίλια από τα τουρκικά σύνορα ως εχθρό και θα ενεργούσε αναλόγως.

Δηλαδή η Τουρκία θεωρεί μέρος του συριακού εναέριου χώρου ως δικό της! Ο επιζών Ρώσο πιλότος αρνείται ότι το μαχητικό του είχε περάσει στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Η Τουρκία με την χθεσινή της πράξη επιδιώκει την νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας της, της μνομερούς αλλαγής συνόρων με την προοπτική ιδρύσεως ενός τουρκμενικού κράτους.




Πηγή: www.pronews.gr

Σχόλια