FORMULA 1:Καλύτερος οδηγός του 2015 ο Hamilton, λένε οι επί κεφαλής των ομάδων

1-12-2015

















Ακόμα ένα πρωτάθλημα κατέκτησε ο Lewis Hamilton τη φετινή σεζόν, το οποίο ήταν και το πιο εύκολο στην καριέρα του. Ο Βρετανός άξιζε τον τρίτο του τίτλο, αλλά, το γεγονός ότι είναι κάποιος πρωταθλητής, δε σημαίνει ότι απαραίτητα είναι και ο καλύτερος οδηγός, διότι το μονοθέσιο παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και δεν είναι θέμα μόνο προσωπικής ικανότητας, όπως είναι για παράδειγμα στο τένις.

Τα αφεντικά των ομάδων, όμως, αποφάσισαν πως και φέτος ο Hamilton ήταν ο καλύτερος οδηγός της σεζόν. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, οι επί κεφαλής των ομάδων ψηφίζουν τους οδηγούς, βάσει της βαθμολογίας που υπάρχει στους αγώνες της Formula 1, δηλαδή δίνουν 25 βαθμούς στην πρώτη τους επιλογή, 18 στη δεύτερη, μέχρι την 10η θέση.

Ο Πρωταθλητής συγκέντρωσε 229 βαθμούς, με τους μέγιστους διαθέσιμους να είναι 250. Στη δεύτερη θέση είναι ο Sebastian Vettel με 180 βαθμούς, καθώς ο Γερμανός κατέκτησε τρεις φορές τη νίκη, σε Μαλαισία, Ουγγαρία και Σιγκαπούρη. Τρίτος ψηφίστηκε ο Nico Rosberg, με 116 λιγότερους βαθμούς από τον team-mate.

Μία θέση πιο κάτω ο Max Verstappen, που είναι η θετική έκπληξη της σεζόν. Ο Ολλανδός πήρε συνολικά 77 βαθμούς, μία θέση πάνω από τον πέμπτο Daniil Kvyat, αλλά και τον Fernando Alonso, που τερμάτισε φέτος στην 6η θέση.


Πηγή:www.autoblog.gr

Σχόλια