"Λιτός βίος" για το λαό, $1.400 τη βραδιά στην σουίτα για τον Καμμένο

7-1-2016 Καμία επίσημη απάντηση για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος - Ο Καμμένος κατέφυγε σε ύβρεις και απειλές - Αρχικά έλεγε ότι πλήρωσε $300 τη βραδιά! - Από το λογαριασμό, τα $3.132 χρεώθηκαν σε Αmerican Express. Σε ποιον ανήκει η κάρτα; - Τι γράφουν «Τα ΝΕΑ» για τις αποκαλύψεις

Σοβαρά ερωτήματα για το πόσο κόστισε πραγματικά η διαμονή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ προκύπτουν από τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα όσα δηλώνει ο ίδιος δημοσίως, σε τμήματα του λογαριασμού που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, αλλά και σε ολόκληρο τον επίσημο λογαριασμό του ξενοδοχείου τον οποίο αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ».

Ενώ ο υπουργός δηλώνει ότι η διαμονή του στο πολυτελές ξενοδοχείο στην Ουάσινγκτον ήταν σε απλό δωμάτιο, κόστους 268 ευρώ ημερησίως, λίγο αργότερα συνταξιδιώτης του ανάρτήσε στο Twitter έγγραφο που τον εμφανίζει να πληρώνει 300 δολάρια τη βραδιά. Στην πραγματικότητα το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στα όσα πλήρωσε ο κ. Καμμένος σε μετρητά, καθώς, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του ξενοδοχείου, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν έμεινε σε απλό δωμάτιο αλλά στη σουίτα «Georgetown», πληρώνοντας για τη διαμονή του 1.408,56 δολάρια τη βραδιά, όπως προκύπτει από τον πραγματικό λογαριασμό που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ενώ για ένα γεύμα πλήρωσε το ποσό των 920 δολαρίων και κατέβαλε τη διαφορά με πιστωτική κάρτα American Express.

Καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμα, μόνο «απαντήσεις» μέσω Twitter

Εξήντα ώρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα επίσημη απάντηση δεν υπήρξε. Ο κ. Καμμένος επιχείρησε να «απαντήσει» το απόγευμα της Κυριακής μέσω Twitter με ύβρεις και απειλές παραδεχόμενος όσα αποκαλύπτονται από το ρεπορτάζ στο ΘΕΜΑ. Ενώ αρχικώς είχε ισχυριστεί ότι για κάθε διανυκτέρευση στο υπερπολυτελές Four Seasons της Ουάσιγκτον πλήρωσε 300 δολάρια, με τα tweets του ο κ. Καμμένος παραδέχτηκε ότι η κάθε διανυκτέρευση στις ΗΠΑ κόστισε 1.408 δολάρια και ομολόγησε ότι ξόδεψε ακόμα 920 δολάρια για φιλέτα ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα σε ποιον ανήκει η κάρτα που χρησιμοποιήθηκε. Προσπάθησε, όμως, να παρουσιάσει μία νέα εκδοχή, ότι πλήρωσε από την τσέπη του μετά τις αποκαλύψεις από το ρεπορτάζ αποφεύγοντας, εντούτοις, να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για όσα λέει. Και κυρίως διολισθαίνει και πάλι στην προσφιλή του τακτική να συκοφαντεί, να υβρίζει και να απειλεί.

Τα ΝΕΑ: Δεν απαντά ο Καμμένος για τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος

Τις «απαντήσεις» που (δεν) έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις αποκαλύψεις από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τη διαμονή του στο ξενοδοχείο Four Seasons στην Ουάσινγκτον σχολίαζει στη στήλη του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Αφού αναφέρει ότι «το "Πρώτο Θέμα" έβαλε στο χέρι τον λογαριασμό Καμμένου στο Four Seasons και τον δημοσίευσε» στη συνέχεια προσθέτει: «Αποδείχθηκε ότι ο πρόεδρος έλεγε ψέματα. Και τι έκανε ο μετρ της διαστροφής της πραγματικότητας (πραγματικός μετρ μιλάμε, για PhD) ολόκληρο το διαρρεύσαν τριήμερο μέσω του Διαδικτύου; Προσπάθησε να πείσει ότι α)δεν έχει καμία σημασία που είπε ψέματα για το πού διέμεινε και β) ότι δεν υπάρχει θέμα αφού πλήρωσε με την κάρτα του(;). Είναι έτσι όμως; Κατά τη γνώμη μου, όχι. Και αν υπήρχε πραγματικός πρωθυπουργός και όχι εκβιαζόμενος όπως προανέφερα, θα είχε ήδη εγκαλέσει τον υπουργό Πάνο. Και όχι μόνο για τα ψέματα για το ξενοδοχείο...».

Ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου έχει ως εξής:

Μετρ
Και μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό να σου και ο αρχηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων ο άνθρωπος-ιδέα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, να αποδεικνύεται ψευταράκος, ο μπαγάσσας. Ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του "ψόφιου κοριού", προσπάθησε επί ημέρες να μη δώσει πειστικές απαντήσεις για τη σκανδαλώδη, το δίχως άλλο, διαμονή στο Four Seasons της Ουάσινγκτον - σου λέει, τοσα γίνονται, με μένα θα ασχολούνται; Αφού τους είπα ότι πλήρωσα 268 ευρώ την ημέρα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε εμάν για "κακοήθεια" διοτί το μόνο που έκανα ήταν να επισημάνω ότι με 268 ευρώ την ημέρα ούτε σε τουαλέτα του Four Seasons μπορεί να διανυκτερεύσεις. Είχα δε παραθέσει και τις τιμές των δωματίων, επισημαίνοντας ιδαίτερα τις τιμές των σουιτών. Της George Town όπου κατέλυσε το υπουργικό ζεύγος, συμπεριλαμβανομένης - είχε πάρει και τη σύζυγο μαζί η προεδράρα σε αυτό το ταξίδι για το τίποτα.
Το "Πρώτο Θέμα" έβαλε στο χέρι τον λογαριασμό Καμμένου στο Four Seasons και τον δημοσίευσε» στη συνέχεια προσθέτει: «Αποδείχθηκε ότι ο πρόεδρος έλεγε ψέματα. Και τι έκανε ο μετρ της διαστροφής της πραγματικότητας (πραγματικός μετρ μιλάμε, για PhD) ολόκληρο το διαρρεύσαν τριήμερο μέσω του Διαδικτύου; Προσπάθησε να πείσει ότι α)δεν έχει καμία σημασία που είπε ψέματα για το πού διέμεινε και β) ότι δεν υπάρχει θέμα αφού πλήρωσε με την κάρτα του(;). Είναι έτσι όμως; Κατά τη γνώμη μου, όχι. Και αν υπήρχε πραγματικός πρωθυπουργός και όχι εκβιαζόμενος όπως προανέφερα, θα είχε ήδη εγκαλέσει τον υπουργό Πάνο. Και όχι μόνο για τα ψέματα για το ξενοδοχείο...


Τα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί ο κ. Καμμένος επέλεξε να πει δημόσια ότι έμεινε στο απλό δωμάτιο των 268 ευρώ, αλλά και σε ποιον ανήκει η πιστωτική κάρτα με την οποία πληρώθηκε η σουίτα του. Αν ανήκει, δηλαδή, στον ίδιο, άρα πλήρωσε και τα έξοδα, αν τα έξοδα που χρεώθηκαν στην κάρτα καλύπτονται από το υπουργείο Αμυνας, επομένως χρεώ­νονται στο Ελληνικό Δημόσιο, ή αν η κάρτα ανήκει σε τρίτο πρόσωπο που κάλυψε τα έξοδα του υπουργού για την πολυτελή διαμονή στο φημισμένο «Four Seasons».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την προπερασμένη Παρασκευή ο δημοσιογράφος των «Νέων», Γιώργος Παπαχρήστος, έκανε ρεπορτάζ στη στήλη του για την τιμολογιακή πολιτική του «Four Seasons», αποκαλύπτοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος έμεινε σε ένα από τα πολυτελή δωμάτιά του. Ανέφερε, λοιπόν, ότι «το πιο απλό δωμάτιο κοστίζει 778 ευρώ τη βραδιά, χωρίς πρωινό, ακολουθεί το premier δωμάτιο με κόστος 1.128 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ η σουίτα “Georgetown” κοστίζει 1.700 ευρώ». Ο δημοσιογράφος που δεν γνώριζε σε ποιο ακριβώς δωμάτιο κατέλυσε ο υπουργός μαζί με τη σύζυγό του, Τζούλη Καμμένου, συνέχιζε να αναφέρει τις χρεώσεις του «Four Seasons», προσθέτοντας ότι η Capital Suite κοστίζει 2.261 ευρώ τη βραδιά. Και κατέληγε: «Υποθέτω ότι ο υπουργός μας, άμα τη επιστροφή του, θα θελήσει να συνηγορήσει στην αποκάλυψη της συνωμοσίας εις βάρος του, δίνοντας στη δημοσιότητα το τιμολόγιο της διαμονής του στο ξενοδοχείο για να διαπιστώσουν και οι “πρώτη φορά Αριστερά” στην κυβέρνηση σύντροφοι τι όπλα μετέρχεται ο παγκόσμιος καπιταλισμός για να πλήξει τη διακυβέρνηση Τσίπρα».

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Καμμένου, που χρησιμοποίησε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, για να αντικρούσει τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου των «Νέων». Σε σχετικό tweet ποστάρει την τιμή του απλού δωματίου στο «Four Seasons» που συνοδεύεται από μια προσφορά βάσει της οποίας ο πελάτης έχει το δικαίωμα σε περίπτωση που κλείσει δύο βραδιές να μείνει και μία ακόμα δωρεάν.

«Επειδή και η κακοήθεια έχει όρια, 268 ευρώ ημερησίως», γράφει ο υπουργός ποστάροντας και την προσφορά.

Λίγες ώρες αργότερα βγαίνει και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας που αναφέρει: «Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν υπέρογκα ποσά για τη διαμονή του υπουργού Αμυνας στην Ουάσινγκτον, διευκρινίζεται ότι το κόστος ανέρχεται σε 300 δολάρια την ημέρα. Ολα τα άλλα ανήκουν στο πλαίσιο της λάσπης που εξαπολύει συγκεκριμένη εφημερίδα που έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη και δημοσιογράφος της». Ωστόσο ο υπουργός δεν σηκώνει το γάντι που του πετά ο δημοσιογράφος των «Νέων», καλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια της διαμονής του στο «Four Seasons». Αναπάντητο μένει και το ερώτημα, πόσοι μετείχαν στην αποστολή που τον ακολούθησε στην τετραήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και, φυσικά, ποιος πληρώνει τα έξοδά τουςΡαχηλ Μακρή  <<Μπουζούκια, ελικόπτερα για να πηγαίνουμε στην δουλεια, σίτιση σε λέσχες των κομματόσκυλων διπλοθεσίτων λιγούρηδων που βολέψαμε, ταξιδάκια στο Αμερικα συνοδεία δημοσιογράφων για να απαντούν μέσω τουιτ για τις διακοπές πολυτελείας του απόλυτου τίποτα και ζουν αυτοί καλά και μνημονιακά. Γι αυτά δεν γράφουν τα κουτιά του επιδοτούμενου δημοσιογράφου γράφουν σκευωρίες για την επιτροπή αληθειας μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα νομίζοντας οτι έτσι θα λασπώσουν αυτούς που εξόντωσαν και με τους οποίους ξεμπέρδεψαν. Νομίζουν βέβαια. Ξέχασαν βέβαια τις δημόσιες συνεντεύξεις όπου τα στοιχεία δόθηκαν. Ηταν πολύ απασχολημένοι γιατί αγκαλιά με τον λόρδο πανο κανόνιζαν βραδιές στα μπουζούκια.
Θα βάλουν τώρα τα υπάλληλα να γράφουν για κομιστές. Βέβαια δεν εξηγούν γιατί αφού ειναι εξουσία δεν τους πιάνουν.

Syriza_xeftiles>>

Διαβάστε περισσότερα εδώ:http://www.protothema.gr/politics/article/480494/1400-to-vradu-gia-ti-souitakai-1000-gia-ta-fileta-tou/

Πηγή:www.protothema.gr
0