Μια οικογενεια παραλιγο να χασει το σπιτι της για χρεη 220,000€

15-1-2016


 Η οφειλέτρια που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, το μπλόκο στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και η εκδοχή της Ασφαλιστικής εταιρείας που προχωράει σε πλειστηριασμό ως έσχατη λύση. Υποστηρίζει ότι το χρέος προέρχεται από κατάχρηση

Από την Κωνσταντίνα Ιωακειμίδου

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου: Το δελτίο δικαστικών δημοπρασιών έχει ενημερωθεί. Την ημέρα αυτή στην περιοχή της Αττικής θα διενεργηθούν στα Ειρηνοδικεία 74 πλειστηριασμοί. Οι προσφεύγοντες είναι εταιρείες, ορισμένοι ιδιώτες, ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, τράπεζες,τράπεζες. Οι οφειλέτες -πέραν μερικών εταιρειών-στην συντριπτική πλειονότητά τους ιδιώτες,ιδιώτες, ιδιώτες. Στα προς εκποίηση ακίνητα περιλαμβάνονται αγροτεμάχια,κάποια οικόπεδα, χώροι στάθμευσης και κυρίως διαμερίσματα. Τα ποσά της οφειλής ξεκινούν από 2.500 ευρώ και φτάνουν στην περίπτωση μιας εταιρείας έως και στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Κάποιοι διαβάζουν το δελτίο και το μάτι τους σκαλώνει στην εκποίηση ενός πλοίου που ιδιώτης διεκδικεί από εταιρεία ΕΠΕ. Ο πιο προσεκτικός όμως αναγνώστης διατρέχοντας τον πίνακα θα διαπιστώσει ότι τα προς εκποίηση ακίνητα αφορούν διαμερίσματα,διαμερίσματα,διαμερίσματα. Πολλά εξ αυτών διαμερίσματα πρώτης κατοικίας. Το κάλεσμα πάντως από τις συλλογικότητες και από την πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί stop έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Όπως τόνιζαν στις ανακοινώσεις της προηγούμενης ημέρας, «παρά την απεργία που έχει προκηρύξει η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας ενημερώνοντας παράλληλα για τη μη διεξαγωγή των πλειστηριασμών αυτής της Τετάρτης, μια μικρή κάστα συμβολαιογράφων πιθανολογείται ότι θα σπάσει την απεργία. Επομένως οφείλουμε να αψηφήσουμε το γεγονός της απεργίας και να δώσουμε μαχητικό και μαζικό παρών στα ειρηνοδικεία».Ώρα 15.30: Στο πινάκιο του ειρηνοδικείου Χαλανδρίου έχει αναρτηθεί υπόθεση εκποίησης διαμερίσματος ιδιώτη για χρέος ύψους 14.000 ευρώ προς την ασφαλιστική εταιρεία MINETTA (η οποία σε επικοινωνία της με το News247, έδωσε τη δική της εκδοχή για την υπόθεση, την οποία μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου).

Τι υποστηρίζει η οφειλέτρια

Έξω από το ειρηνοδικείο έχουν συγκεντρωθεί 50-70 άτομα. Μέσα στο πλήθος κι όμως απόμερα στέκεται μια αξιοπρεπής μεσήλικη κυρία. « Εδώ είναι το ειρηνοδικείο Χαλανδρίου;» ρωτάω αφελώς. Νεύει με το κεφάλι της και την κοιτάω και τότε βλέπω. Βλέπω το κάτασπρο πρόσωπό της. Προσέχω τα χέρια της που τρέμουν. Προσέχω ότι ακουμπάει στον τοίχο για να στηριχθεί. Προσέχω την απίστευτη αντίθεση της παρουσίας της έναντι των συγκεντρωμένων. Τον τρόμο στα μάτια της σε κοντράστ με την ορμή και την ζωηράδα των λοιπών παρευρισκομένων, το τσακισμένο πρόσωπό της. Και αίφνης αντιλαμβάνομαι. «Είστε η οφειλέτης;» Τα μάτια της Ρόζας Κ. διαστέλλονται από τον τρόμο. Το ευγενικό παρουσιαστικό της αδυνατεί να συγκαλύψει τον φόβο που διαχέεται από όλους τους πόρους του σώματός της. Τρέμει σαν το ψάρι. Τις επόμενες δυο ώρες αποσπασματικά, με διακοπές, άλλοτε με ειρμό και συνηθέστατα χωρίς ειρμό θα διηγηθεί την ιστορία της.

«Είμαι με ηρεμιστικό χάπι. Ούτε ξέρω πως κατάφερα να φτάσω έως το Ειρηνοδικείο. Δεν μπορώ να σου μιλήσω αλλά ναι θα σου πω κάποια πράγματα. Είμαι μια μικροεπαγγελματίας. Έχω έναν άνδρα ανάπηρο με ποσοστό αναπηρίας 80% και δυο μικρά παιδιά». Ακολουθεί παύση. Βουρκώνει «αν πάθω κάτι εγώ τι θα απογίνουν οι δικοί μου;» Ακουμπάει στον τοίχο και αυθόρμητα στηρίζεται προς το χέρι που της τείνω.«Μέσα σε τρία χρόνια κατάντησα καραβοτσακισμένο καράβι» συμπληρώνει ψιθυριστά. «Το σπίτι μου, που είναι πρώτη κατοικία είναι αξίας 220.000 ευρώ και η ασφαλιστική θέλει να το εκποιήσει για χρέος 14.000 ευρώ».

Πώς είπατε; Σπίτι αξίας 220.000 ευρώ θα εκποιηθεί για χρέος 14.000 ευρώ; «Ναι και πες σε παρακαλώ ότι έπεσα στα γόνατα και τους παρακάλεσα για διακανονισμό. Σας διαβεβαιώ θα σας ξεχρεώσω τους είπα και όμως αυτοί ανένδοτοι. Υπήρξα αφελής» προσθέτει «δέχτηκα να μπει υποθήκη το σπίτι μου για ένα ανόητο χρέος. Όμως ποτέ δεν περίμενα αυτήν την εξέλιξη». Και δες οποία έκπληξη στο δελτίο δικαστικών δημοπρασιών της συγκεκριμένης ημέρας η εν λόγω ασφαλιστική διεκδικεί και το διαμέρισμα ιδιώτη στον Πειραιά. Όπως επίσης έχει διεκδικήσει μέχρι στιγμής και σε άλλες τρεις περιπτώσεις διαμερίσματα.

Η Ρόζα ούτως ή άλλως δεν είχε καμία δυνατότητα προστασίας από τον νόμο Κατσέλη: Αφενός γιατί ο νόμος Κατσέλη δεν καλύπτει χρέη από εμπορικές συναλλαγές ή αδικοπραξία καθώς και χρέη προς το δημόσιο και αφετέρου καθώς η αξία του ακινήτου της υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. «Ξαναπέρασα το ίδιο μαρτύριο το περασμένο καλοκαίρι» προσθέτει η Ρόζα. «Τότε η διαδικασία ακυρώθηκε λόγω των capital control. Τώρα ξανά. Πόσο θα αντέξω;»


Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/01/220000-14000.html


 Πηγή:thivanews.blogspot.gr
0