Καταγγελία Λαϊκής Ενότητας Θήβας

20-1-2016



















Λαϊκή Ενότητα Θήβας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.


Η Λαϊκή Ενότητα Θήβας καταγγέλλει την άθλια, απαράδεκτη και εκφοβιστική απόφαση της Διοίκησης της εταιρίας ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε του ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ να απολύσει,στις 8/1/16,τρείς εργαζόμενους, δύο εξ΄ αυτών διότι κατά τη διάρκεια ποιοτικού έλεγχου που διενήργησε κάποιος πελάτης της διαπιστώθηκε, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Εργοστασίου κ. Σηφάκης, αστοχία στο παραγόμενο προϊόν και τον τρίτο επειδή απευθύνθηκε απρεπώς σε προϊστάμενό του.
Μπορεί ο κ. Σηφάκης να αισθάνεται ότι διαθέτει ιδιότητες και ικανότητες ανάλογες με εκείνες του ποντίφικα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, να μην γνωρίζει πως μονάχα όποιος δεν κάνει τίποτα δεν κάνει λάθη, αλλά αγνοεί το τι εστί γραμμή παραγωγής όχι σαν τεχνοκράτης που την οργανώνει αλλά σαν άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά σε μια μηχανή, που τρέχει πίσω από ένα ρομπότ και ακολουθεί τους κύκλους ανοίγματος και κλεισίματος των καλουπιών επί 8 ώρες την ημέρα επί πέντε ημέρες την εβδομάδα επί 250 ημέρες το χρόνο.

Και αν δεν υπάρχουν άλλοι σοβαρότεροι λόγοι είναι το ελάχιστο αποκύημα νοσηρής φαντασίας να διαβλέπεις δόλο σε καταστάσεις που εξόφθαλμα παραπέμπουν σε ανθρώπινο λάθος και μάλιστα από εργαζόμενους που, όπως πληροφορούμαστε, εργάζονταν στην εταιρία για πάρα πολλά χρόνια. Και το εξωφρενικότερο οι απολύσεις έγιναν για παραδειγματισμό γιατί η εταιρία δεν μπορεί να εντοπίσει ποιος ακριβώς «διέπραξε» την αστοχία. Τους φαίνεται ύποπτο που κανείς εργάτης δεν μπορεί να ομολογήσει το «έγκλημά» του αλλά αν όλοι αυτοί οι specialists είχαν δουλέψει ποτέ μπροστά από μια μηχανή έστω και για μερικές ώρες είμαστε περίεργοι να βλέπαμε πόσα από τα δικά τους λάθη θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν.

Ο κ. Σηφάκης, η διοίκηση και οι ιδιοκτήτες της εταιρίας Μόρνος και όλα τα αφεντικά στα χρόνια των μνημονίων έχουν ξεπεράσει ακόμα και το πιο άθλιο παρελθόν τους. Η απάντησή μας βρίσκεται τους αγώνες μας στην αλληλεγγύη μας και πάνω απ΄ όλα στην ενότητά μας. Η ενότητα στις γραμμές μας, η ξεκάθαρη συνείδηση των ιδιαίτερων ταξικών συμφερόντων μας, η αταλάντευτη δίχως πισωγυρίσματα υπεράσπισή τους είναι ο δρόμος που θα επιτρέψει στο λαό μας να ξεφορτωθεί για πάντα τα μνημόνια και τους υπηρέτες τους, να ξανακερδίσει όσα του αφαίρεσαν με δόλιο τρόπο και να βαδίσει το δρόμο του ανθρωπισμού και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Μόρνος Α.Ε. να κλιμακώσουν τους αγώνες τους μέχρι τη τελική δικαίωση των συναδέλφων τους, να συσπειρωθούν αγωνιστικά και ολόψυχα γύρω από το σωματείο τους και τον αγωνιζόμενο λαό μας. Και εν είδειυστερογράφου μπορούν οι κ.κ. της ΜΟΡΝΟΣ να μας πουν πόσες φορές την ημέρα κατά μέσο όρο ένας προϊστάμενος παραβιάζει όχι τον εργασιακό κώδικα συμπεριφοράς στη σχέση του με τους υφισταμένους του αλλά το θεμελιώδη καταστατικό κώδικα αυτής της κοινωνίας;

Συμπαρατασσόμαστε με το σωματείο των εργαζόμενων της εταιρίας Μόρνος και ζητάμε από την διοίκηση την ανάκληση των τριών απολύσεων.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια