Γενικός ξεσηκωμός:«Πρόσωπα ανεπιθύμητα» οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το εκτρωματικό Ασφαλιστικό

15-1-2016



















 Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στους Γαργαλιάνους

Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στους Γαργαλιάνους και ολόκληρη την Τριφυλία απέναντι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και, μάλιστα, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, έπειτα από ενημερωτική συγκέντρωση – συνέλευση το βράδυ της Τετάρτης, σε ανακοίνωσή της απευθύνει μήνυμα προειδοποίησης στους βουλευτές Μεσσηνίας: στην περίπτωση που ψηφίσουν το εκτρωματικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο θεωρούνται «πρόσωπα ανεπιθύμητα» στην πόλη των Γαργαλιάνων»! Στην ενημερωτική συγκέντρωση – συνέλευση, η οποία διεξήχθη στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου, παρουσία πολλών αγροτών, συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και συλλογικών φορέων, ενώ τονίστηκε πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι εκτρωματικό και εξαθλιώνει τους αγρότες και όλη την κοινωνία, τους διώχνει από τα χωράφια, οδηγώντας τους στο θάνατο, για να εξυπηρετήσει τα μονοπώλια των συμφερόντων. Με ιδιαίτερα βαρείς και σκληρούς χαρακτηρισμούς επιτέθηκαν στους συγκυβερνώντες για ψέματα που είπαν προεκλογικά για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών και δη των αγροτών, και για υποταγή που δείχνουν μετεκλογικά στην Τρόικα και τους Ευρωπαίους.

Όπως, δε, ειπώθηκε χαρακτηριστικά, όπως έκαναν οι συγκυβερνώντες το ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα ΝΑΙ σε όλα, έτσι κάνουν και με όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά για τους αγρότες. Τα ακριβώς αντίθετα κάνουν και πεθαίνουν τον αγροτικό τομέα.

Το μέλος της προσωρινής Δ.Ε. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Συνάνης, ενημέρωσε για τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Μεσσηνίας, που θα ξεκινήσουν από τη Μεσσήνη με συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, ενώ παρουσίασε κάποια στοιχεία του προωθούμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου με κάποια παραδείγματα, αναδεικνύοντας με αριθμούς την εξαθλίωση των αγροτών, εάν ψηφιστεί το Ασφαλιστικό στη Βουλή. Όπως είπε, «το να ζούμε με αξιοπρέπεια δεν υφίσταται. Εκείνο που υφίσταται είναι να παλέψουμε να μην εξαθλιωθούμε. Είναι ένας αγώνας διαρκείας, θα μπούμε μπροστά, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα νικήσουμε! Παλεύαμε και παλεύουμε ενωμένοι για τιμές στα προϊόντα μας, για μείωση του κόστους παραγωγής. Το βασικό τώρα είναι το Ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό…». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «ένας με πραγματικό εισόδημα 10.000 ευρώ, πρέπει να πληρώσει 2.000 ευρώ ΟΓΑ συν 2.600 ευρώ Εφορία συν 2.600 ευρώ προκαταβολή φόρου συν ΕΛΓΑ 500 ευρώ περίπου συν 600 ευρώ Τέλος Επιτηδεύματος, που μας κάνει ένα άθροισμα περίπου 8.300 ευρώ. Μένουν, δηλαδή, από τα 10.000 ευρώ, 1.700 ευρώ περίπου το χρόνο για να ζήσει… Παλεύουμε, λοιπόν, για να μην εξαθλιωθούμε και για να μην εξαφανιστούμε!».


Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από εκπροσώπους Αρχών, φορέων και αγρότες. Η δικηγόρος Βάσω Μαρίνη σημείωσε πως και οι δικηγόροι αγωνίζονται, κάνουν αποχή και πορεία (χθες) στην Αθήνα, γιατί το Ασφαλιστικό εξαθλιώνει την κοινωνία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας, Νίκος Αναστασόπουλος, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ασφαλιστικό αλλά βαριά φορολογία με σκοπό την εξόντωση και τη μονοπώληση από οικονομικά συμφέροντα. Σε έντονο ύφος μιλώντας για τους κυβερνώντες είπε: «Είναι κλέφτες και κλεπταποδόχοι. Τι να εγγυηθούν; Μπορούν να εγγυηθούν οι κλεπταποδόχοι τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού; Δεν μπορούν».

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ανέφερε την αλληλεγγύη του Δήμου στον αγώνα των αγροτών και τόνισε πως οι αγρότες είναι υπό διωγμόν, συμπληρώνοντας: «Όλα τα μέτρα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες και όλο αυτό με το Ασφαλιστικό, είναι και άδικο και ατελέσφορο και ανόητο…».

Ο Διονύσιος Γεωργιόπουλος ανέγνωσε το ψήφισμα του επαναδραστηριοποιηθέντος Συλλόγου Λογιστών Μεσσηνίας και δήλωσε πως μαζί θα είναι όλοι στον αγώνα. Ο Παναγιώτης Παγάνης σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν πως «ούτε καλλιεργούμε ούτε ζούμε. Πάνε να μας διώξουν από τα χωράφια μας. Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο και ας πέσει και η κυβέρνηση…».

Ο Ανδρέας Καυκάς είπε ότι όλοι μαζί, αγρότες και επαγγελματίες, πρέπει να αγωνιστούν. «Καμία ανοχή σ’ αυτή την κατάσταση», επισήμανε. «Ούτε δρόμοι ούτε τίποτα. Μπαίνουμε στις Εφορίες, με την κάλυψη των μπλόκων, και δεν πληρώνει για ένα χρόνο κανένας τίποτα…», τόνισε ο Γιάννης Παπανδρεόπουλος. Ο Γιώργος Μαυροειδής ανέφερε πως οι σύλλογοι που συγκεντρώθηκαν στη Μεσσήνη αποφάσισαν τη συγκρότηση ενός παμμεσσηνιακού μπλόκου και την Κυριακή στις 11.00 το πρωί θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στο Σταθμό.

Ο Ντίνος Βλαχαδάμης ζήτησε όλοι μαζί να κινητοποιηθούν, ενώ ο Σωτήρης Κούρτης επισήμανε πως βλέπει μια σπίθα, αλλά δε βλέπει φλόγα. Ο Νίκος Αθανασόπουλος ζήτησε δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, λέγοντας πως «εγώ είμαι υπέρ του λαϊκού αγώνα, της λαϊκής επανάστασης»! Ο Βασίλης Ανδρώνης είπε ότι «τον αγρότη θέλουν να τον διαλύσουν, να τον πατήσουν. Εξαθλιώνουν την κοινωνία…».

Πηγή:http://tharrosnews.gr Οι αγρότες και οι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής συναποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην πρώτη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση που οργανώνεται την Κυριακή στη Μεσσήνη. Μετά τη συγκέντρωση εξεδόθη ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής: «Η συγκέντρωση που συγκάλεσε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ στις 13/01/2016 στη Βιβλιοθήκη της πόλης, αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην αγροτική κινητοποίηση που οργανώνεται την Κυριακή 17/01/2016 στη Μεσσήνη. Η μετάβασή μας θα γίνει οργανωμένα με αγροτικά οχήματα με χρόνο εκκίνησης την 9η πρωινή, από το γήπεδο της πόλης των Γαργαλιάνων. Την προηγουμένη ημέρα, Σάββατο 16/1/2016, θα γίνει προσυγκέντρωση ενημέρωσης, με συγκέντρωση τρακτέρ στις 10.30 π.μ. στο γήπεδο με προορισμό την πλατεία Γαργαλιάνων.

Τέλος, απευθύνουμε μήνυμα προειδοποίησης στους βουλευτές Μεσσηνίας ότι, στην περίπτωση που ψηφίσουν το εκτρωματικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θεωρούνται “πρόσωπα ανεπιθύμητα” στην πόλη των Γαργαλιάνων».


 Πηγή:tharrosnews.gr

Σχόλια