Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης εγκαθιδρύεται στην Ευρώπη»

14-1-2016















 Τη θέση ότι η λιτότητα, το δημόσιο χρέος και η άρνηση παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ χρησιμοποιούνται ως εργαλεία εξαφάνισης των δημοκρατικών διαδικασιών ανέπτυξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο διεθνές συνεδριο «Ασπίδα της Ευρώπης: Η Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 216 και διοργάνωσε, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ιταλίδας Ευρωβουλευτού Barbara Spinelli, η ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, GUE/NGL.



















Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στη θεματική ενότητα «Οικονομική κρίση και λιτότητα: Μία αντιδημοκρατική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;», υπογραμμίζοντας πως "από το 2010 η Δημοκρατία στην Ελλάδα, αργά αλλά σταθερά, αναστέλλεται και αντικαθίσταται από ένα νέο καθεστώς, το καθεστώς των Μνημονίων, που έχουν εγκαθιδρύσει οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Τρόικα. «Ένα καθεστώς, στο πλαίσιο του οποίου, η εκάστοτε κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να υιοθετήσει συγκεκριμένες πολιτικές που καθορίζονται στο Μνημόνιο, με αντάλλαγμα δάνεια για την εξόφληση του φερόμενου δημόσιου χρέους της χώρας. Το Κοινοβούλιο εξαναγκάζεται να νομοθετεί κατά παραβίαση της λαϊκής εντολής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την προώθηση αυτών των πολιτικών. Και η Τρόικα, μέσω των μη εκλεγμένων- διορισμένων υπαλλήλων της, έχει την εξουσία να εποπτεύει και να επιτηρεί πολιτικές στη χώρα», ανέφερε.

Προσέθεσε ότι ενώ τα Μνημόνια βαφτίστηκαν προγράμματα διάσωσης, στην πραγματικότητα πρόκειται για συμφωνίες θανατικής ποινής για τον ελληνικό λαό, τους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά και ευθύ πραξικόπημα ενάντια στη Δημοκρατία. «Αυτό το καθεστώς είτε θα ανατραπεί από τους ευρωπαϊκούς λαούς και τις εκλεγμένους εκπροσώπους τους, είτε θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη και θα αντικαταστήσει το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, η οποία μπορεί να βασίζεται μόνο στον σεβασμό των ανθρωπίνων ελευθεριών, της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Κανείς δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού δεν μπορούν να προσποιούνται ότι δεν έχουν επιλογή. Η παράδοση της δημοκρατίας, της κοινοβουλευτικής κυριαρχίας, του κράτους δικαίου και η εξαφάνιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί ποτέ να είναι επιλογή. Η θυσία ανθρώπων και ολόκληρων γενεών για να σωθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες δεν μπορεί ποτέ να είναι επιλογή. Η παραβίαση της λαϊκής εντολής προς ικανοποίηση των δανειστών, δεν μπορεί ποτέ να είναι επιλογή».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης εγκαθιδρύεται στην Ευρώπη, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και με εργαλεία τη λιτότητα, το δημόσιο χρέος και την άρνηση παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ, για να επιτευχθεί η εξαφάνιση των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών διαδικασιών, η ισοπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η υποταγή των πληθυσμών μέσα από την υπακοή των κυβερνήσεων στις επιταγές οργανισμών που δεν διέπονται από την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση ούτε από διαδικασίες διαφάνειας και λογοδοσίας».
«Από το 2010 προπαγανδίζεται προς τους πολίτες ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες, όπως οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα, αποσταθεροποιούν την οικονομία», επεσήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως «όσα ακολούθησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού με ποσοστό 62%, αποτελούν ντροπή για την Ευρώπη, τον κόσμο και τη Δημοκρατία. Η κυβέρνηση υπέγραψε μέτρα χειρότερα από αυτά που απέρριψε ο λαός. Το ΟΧΙ του λαού, μετατράπηκε σε ΝΑΙ της Kυβέρνησης», σημείωσε.

Διάβαστε περισσότερα εδω:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_499.html#more


 Πηγή:zoikonstantopoulou.gr/interviews/press-releases/item/zwh-kwnstantopoylou-ena-antidhmokratiko-kathestws-ektaktou-anagkhs-egkathidryetai-sthn-evrwph

Σχόλια