Η ΜΚΟ ιδιοκτησίας κυρίου Κοτζιά υπουργού εξωτερικών καταγγέλει την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείριση του τραπεζικού συστήματος

15-1-2016

















 Panos Leliatsos

Η ΜΚΟ ιδιοκτησίας κυρίου Κοτζιά υπουργού εξωτερικών καταγγέλει την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείριση του τραπεζικού συστήματος και των κόκκινων δανείων. Εάν αυτό δεν είναι θέμα τότε ποιο μπορεί να είναι;

Από την «σεισάχθεια» στα κερδοσκοπικά «κοράκια»

Του Γεωργίου Παπασίμου, Δικηγόρου, Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ»

Η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών, που τις μετέτρεψε σε «αδύναμο κρίκο» στα χέρια αυτών, που ευθύνονται σημαντικά για την «κατρακύλα» της Χώρας σε συνδυασμό με την μη ορθολογική ρύθμιση του εσωτερικού χρέους και των «κόκκινων δανείων», που θα ήταν η δημιουργία ενός ενδιάμεσου κρατικού φορέα, που θα μπορούσε να τα εξυγιάνει και να προχωρήσει σε μία ορθολογική «σεισάχθεια» («κούρεμα» με βάση την αναλογική στήριξη των τραπεζών, την μείωση της αγοραστικής δύναμης του Ελληνικού Λαού, αλλά και την σοβαρή μείωση των αξιών των ακινήτων), αποτελεί «κακό οιωνό».

«Κακό οιωνό» για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και την συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας, που έχει, ήδη, τραυματισθεί βαρύτατα από τον εξαετή μνημονιακό «οδοστρωτήρα», αλλά και για την σημερινή πολιτική διακυβέρνηση, αφού έχουν τεθεί οι βάσεις για την φθορά της στην συνείδηση πλατειών τμημάτων του Λαού, ως προς την πορεία των πραγμάτων και την αποτελεσματικότητά της.

Τα κρίσιμα ερωτήματα στην σοβαρή αυτή υπόθεση των «κόκκινων δανείων», που αφορά σχεδόν το σύνολο της εναπομείνασας επιχειρηματικής τάξης στην Ελλάδα, αλλά και της πλειοψηφίας των Ελληνικών νοικοκυριών, πέραν της σοβαρής υπαναχώρησης από τις αρχικές διακηρύξεις, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περί εφαρμογής «σεισάχθειας» υπέρ των πολιτών, μέσω της δημιουργίας ενός ενδιάμεσου κρατικού φορέα, είναι εάν αυτή η, μέχρι τώρα, εξέλιξη της παραχώρησης των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων στα ξένα επιθετικά funds «αντί πινακίου φακής», που «φωτογραφίζει» και την εξέλιξη της ρύθμισης των υπολοίπων μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων, αλλά και των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των πολιτών, που ακολουθεί, αφενός, ήταν μονόδρομος ή όχι και, αφετέρου, εάν μπορεί να προσδώσει οικονομική δυναμική και ώθηση στην Χώρα, η οποία βρίσκεται «βυθισμένη».

Οι απαντήσεις, δυστυχώς, και στα δύο ερωτήματα είναι αρνητικές. Δηλαδή ούτε αυτή η επιλογή, που προκρίθηκε, ήταν μονόδρομος από οικονομική, κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική σκοπιά, ούτε αναμένεται να προσδώσει οικονομική δυναμική στην Χώρα, ως αντιστάθμισμα στην κοινωνική «έκρηξη», που πιθανολογείται ότι θα επέλθει από την στιγμή, που θα θιγεί ο πυρήνας της κατοικίας στην Χώρα. Και αυτό το γεγονός επιτείνει τις πολιτικές ευθύνες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που επέλεξε αυτή την μορφή ανακεφαλαιοποίησης και λύσης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων. Θα πρόκειται, δε, για «πυροβολισμό στα πόδια», εάν με παρόμοιο τρόπο ρυθμισθεί το θέμα των μικρομεσαίων επιχειρηματικών και των στεγαστικών δανείων τον προσεχή Φεβρουάριο.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι, η υπόθεση του εσωτερικού χρέους και των «κόκκινων δανείων», που αφορά την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, δεν αποτελεί απλώς μια οικονομική πτυχή, αλλά είναι, ταυτόχρονα, μία τεχνική διακυβέρνησης και ελέγχου των ατομικών και συλλογικών υποκειμένων, όπως, άλλωστε, τέτοιο μηχανισμό ελέγχου για την Χώρα αποτελεί το δημόσιο χρέος, που λειτούργησε ως «μοχλός», για να μετατραπεί αυτή σε μια ιδιότυπη «αποικία χρέους».


Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/01/blog-post_605.html

 Πηγή:www.gpapasimos.gr

Σχόλια