Αποκάλυψη: Ο Σπίρτζης μοιράζει εκατομμύρια στους νταβατζήδες της διαπλοκής – Πόσα πήρε ο καθένας;

10-2-2016
















 Το Newsbomb.gr συνεχίζει την έρευνα πάνω στις παραπλανητικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης που διαβεβαίωνε ότι θα καθαρίσει τον τόπο από τους αποκαλούμενους νταβατζήδες - Στο πρώτο μέρος της έρευνας σας παρουσιάσαμε τα έργα και τις ημέρες του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, που στήνει τον δικό του πολιτικό στρατό - Δείτε τώρα και τα έργα που παίρνουν οι εργολάβοι της διαπλοκής, με αριστερή κυβέρνηση και σοσιαλιστές υπουργούς.

Ο Σπίρτζης μοιράζει εκατομμύρια στους νταβατζήδες της διαπλοκής – Πόσα πήρε ο καθένας;
Παρά τις αρχικές –προεκλογικές και μετεκλογικές κυβερνητικές εξαγγελίες- για νέα εποχή στα δημόσια έργα, για πάταξη των νταβατζήδων, για σκίσιμο αποικιοκρατικών συμβάσεων και άλλα ηχηρά παρόμοια δυστυχώς η πρακτική που ακολουθεί ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται στην απολύτως αντίθετη κατεύθυνση. Δεν είναι μονό ότι η κάθαρση έμεινε από απορρυπαντικά και οι διαπλεκόμενοι νταβατζήδες με τα έργα τους, δεν είναι μόνο ότι συζητείται η παράταση των συμβάσεων παραχώρησης. Είναι και το ότι οι εθνικοί μας εργολάβοι με αποφάσεις που υπέγραψε ο κ. Σπίρτζης τους τελευταίους μήνες έχουν ωφεληθεί συνολικά περίπου 195 εκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν το παραμικρό για να ολοκληρωθούν τα έργα.

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες περί των προθέσεων τόσο των δικών του όσο και της κυβέρνησης με αίτημα του κ. Σπίρτζη εξαιρέθηκαν αρχικά έως τον Απρίλιο του 2017 από το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων τα δημόσια έργα, σε αντίθεση με κάθε άλλη δημόσια σύμβαση άνω των 60.000 ευρώ.

Προφανώς τα έργα αυτά δεν είναι μεγαλύτερα από εκείνα που είχε αναλάβει την περίοδο του 2004 ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης στον ΟΛΠ. Γι αυτά άλλωστε βρίσκεται το όνομά του στο πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης με την επισήμανση ότι ο ίδιος και άλλοι έξι έχοντας ουσιαστικά συστήσει ένα άτυπο καρτέλ ζημίωσαν τον Οργανισμό κατά 755.000 ευρώ.

Ξεχάστηκαν λοιπόν τα σκάνδαλα, ξεχάστηκαν οι εξαγγελίες, ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις.
Και να η σημερινή κατάσταση, όπως καταγράφεται από το newsbomb.gr.

Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι η Ολυμπία Οδός (η κατά το κοινώς λεγόμενη Κορίνθου - Πατρών) που συνεχίζει να ρουφάει τα κεφάλαια του δημοσίου, χωρίς ποτέ να ολοκληρώνεται, διαμορφώνοντας εύλογα ερωτήματα για τη στάση του επιτελείου του Χρήστου Σπίρτζη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_289.html



Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια