Κάνουν απόβαση και οι αγρότες της Κρήτης!

9-2-2016














 Οργή επικρατεί μεταξύ των αγροτών για τις σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, που απείλησε ευθέως τους αγρότες με αστυνομικά μπλόκα. «Σε αυτή την χώρα πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό», ανέφερε ερωτηθείσα η κα Γεροβασίλη για το ενδεχόμενο να έρθουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Ημαθίας κ. Χαλκίδης στο newpost: «Δεν πτοούμαστε από αυτά που είπε η κ. Γεροβασίλη. Σήμερα μάλιστα κάποιος μου έλεγε ότι άκουσε τον πρόέδρο των ΜΑΤ να λέει ότι »δεν θα ακουμπήσουμε τους αγρότες, γιατί οι γονείς μας είναι αγρότες». Οπότε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα κατέβουμε και στην Αθήνα, αν αυτό τελικά αποφασιστεί. Θα κατέβουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και θα αντιμετωπίσουμε, όποια εξέλιξη κι αν τύχει στο δρόμο μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημ. Καμπούρης, κάνει λόγο για «μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων και για το ό,τι τα τρακτέρ δεν είναι ερπύστριες, ούτε τανκ». «Πρόκειται για μια συλλογική ενέργεια που πρέπει να ενισχυθεί. Αν χρειαστεί, θα κατέβουμε και με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Η κίνηση αυτή δεν θα έπρεπε να φοβίζει την κυβέρνηση, καθώς είναι μια συμβολική πράξη. Το ίδιο έγινε και στη Θεσαλλονίκη, όπου τα τρακτέρ έφτασαν στο λιμάνι και στο Λευκό Πύργο. Δεν πειράζουν κανέναν τα μηχανήματα. Δεν είναι τανκ, ούτε ερπύστριες. Περισσότερο θα έπρεπε να τους τρομάζει η μαζικότητα των κινητοποιήσεών μας, που κάθε φορά θα γίνεται και μεγαλύτερη», επισήμανε ο ίδιος. Έρχονται και οι αγρότες της Κρήτης!

Την ίδια στιγμή, ραντεβού στο λιμάνι της Σούδας στις 7.00 το απόγευμα της Πέμπτης δίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για να δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό το εισιτήριο του πλοίου για όσους θέλουν να ταξιδέψουν είναι με επιστροφή 20 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης τόνισε ότι «είναι πιθανόν το ενδεχόμενο στο πλοίο να μπουν και ορισμένα αγροτικά οχήματα».

Σημειώνεται πως εκτός από τους αγρότες για την Αθήνα μια ημέρα μετά ετοιμάζονται να ταξιδέψουν και μέλη του ΠΑΜΕ από τα Χανιά που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Ομονοίας. Εξάλλου, με κοινή τους ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων σε Τρόφιμα και Ποτά καλούν τους εργαζόμενους των Χανίων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Ομόνοιας.


Πηγή:thecaller.gr/ellada/sta-kagkela-i-agrotes-me-ti-dilosis-gerovasili-kanoun-apovasi-ke-i-agrotes-tis-kritis/

Σχόλια