Βοιωτία: Τους πρόδωσαν τα σκουλαρίκια

10-3-2016




















Βοιωτία: Τους πρόδωσαν τα σκουλαρίκια
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 - 2:38:41 μμ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τερματίστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, η συστηματική και εξακολουθητική δράση ομάδας τεσσάρων (4) Βοιωτών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη των μελών της, ηλικίας 28, 25, 24 και 22 ετών αντίστοιχα, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες, εντοπίστηκε χθες (09-03-2016) το πρωί, σε περιοχή της Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις δράστες.

Στο εσωτερικό του ανωτέρω οχήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχαν αφαιρεθεί πρωινές ώρες της 08-03-2016, από οικία ημεδαπής στη Λιβαδειά.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 13-02 έως και 08-03-2016, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε τουλάχιστον τέσσερις (4) κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (5.500) ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» - χώρο απόκρυψης των προϊόντων κλοπών, οικία του 25χρονου σε περιοχή της Λιβαδειάς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί η προέλευσή τους και αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 28χρονου.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Επιπλέον ο 22χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια