ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων στην καταγγελία του Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου " Το Γαϊτανάκι"

9-3-2016Λιβαδειά, 8 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική Αρχή για την αποκατάσταση της αλήθειας και απαντώντας στην αναίτια καταγγελία του Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Γαϊτανάκι” περί δήθεν “πρωτοφανούς επίδειξης αλαζονείας” της Δημοτικής Αρχής προς το Σύλλογο και μη στήριξης του έργου του, επιθυμεί να κάνει σαφές ότι όποια πρόταση κατατέθηκε από συλλόγους προς το Δήμο Λεβαδέων για συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις των Αποκρεών, ικανοποιήθηκε, όπως φαίνεται και από την αύξηση της εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού του Δήμου.

Επίσης, σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 μεταξύ φορέων και συλλόγων και της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς και της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Λεβαδέων, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου “Το Γαϊτανάκι”, δεν κατατέθηκε κάποια πρόταση για χρηματοδότηση της εκδήλωσης, παρά μόνο η συμβολή του Δήμου για τη συμμετοχή συλλόγων και μαθητών στην παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων. Ο Δήμος Λεβαδέων προσπάθησε να πείσει τους συλλόγους της πόλης να συμμετάσχουν, όμως υπήρξε άρνηση συμμετοχής όπως ανέφερε με στοιχεία, η Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε μετέπειτα επικοινωνία με μέλη του Συλλόγου, μας έγινε σαφές ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω εκδήλωση λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος συμμετεχόντων. Ως εκ τούτου, πραγματικά δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την καταγγελία του συλλόγου εναντίον της Δημοτικής Αρχής, αφού ποτέ δεν αρνήθηκε τις προτάσεις του Συλλόγου. Οι Σύλλογοι πρότειναν ότι η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης για να έχει επιτυχία απαιτεί την έγκαιρη προετοιμασία της, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, και όχι την αναζήτηση συνεργασιών ένα μήνα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων για τις Αποκριές.

Περιττό να σημειώσουμε, αλλά όπως φαίνεται είναι αναγκαίο, μετά την καταγγελία του Συλλόγου “Το Γαϊτανάκι”, ότι η Δημοτική Αρχή σέβεται το έργο και την προσφορά όλων των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων. Η απόδειξη είναι η πληθώρα εκδηλώσεων που έχουν υλοποιηθεί μεταξύ του Δήμου και των Συλλόγων μέσα στο χρονικό διάστημα των 16 μηνών που έχει την ευθύνη η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Επιθυμούμε να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος Λεβαδέων δεν υποκαθιστά κανένα σύλλογο, αντιθέτως βρίσκεται πάντα δίπλα τους και στηρίζει κάθε πρόταση που προάγει την παράδοση και τον πολιτισμό στο Δήμο μας.

Επομένως, ας αφήσουμε κατά μέρος τις καταγγελίες και την άνευ αιτίας αντιπαλότητα.
Με σεβασμό στο έργο των Συλλόγων, καλούμε τον Σύλλογο να επανεξετάσει τη θέση του και να συνεργασθεί με όλους τους Συλλόγους, αλλά και με κάθε Δημότη ξεχωριστά για να σχεδιάσουμε έγκαιρα και ποιοτικά τις εκδηλώσεις στο μέλλον.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr
0