ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Δράση για μαθητές δημοτικού στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα

22-3-2016


















Θήβα 21/3/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Θηβαίων : Δράση για μαθητές δημοτικού στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα
στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας

Το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος- Καθαριότητας-Πρασίνου & Ανακύκλωσης του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα Θήβας, δράση ευαισθητοποίησης για μαθητές δημοτικών σχολείων της Θήβας, που υλοποιούν περιβαλλοντικά προγράμματα στο σχολείο τους.
Σκοπός της εν λόγω δράσης, που συντόνισε η γεωπόνος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου κα Ελένη Παπαθανασίου, ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον αναβαθμισμένο αυτό χώρο και κυρίως τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.





















Η δράση περιλάμβανε ομιλίες, ξενάγηση στο χώρο, φύτευση σε ειδικά παρτέρια δεντρολίβανων ( δωρεά του Δασαρχείου Θήβας), το παιχνίδι “κυνήγι του λουλουδιού” και κατασκευή πινακίδων με μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος όπως “Μην πετάτε Σκουπίδια”, “Σεβαστείτε το Περιβάλλον”, “Τα φυτά αξίζουν τη ζωή” κ.α., ενώ μαθητές είχαν κατασκευάσει και ταϊστρες για τα πουλάκια.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε στο Βιοκλιματικό Πάρκο και μίλησε στους μαθητές για το έργο, επισημαίνοντάς τους την αξία του για το περιβάλλον και τους δημότες και την ανάγκη προστασίας του.

Στη δράση της Δευτέρας 21/3 συμμετείχαν τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο & 8ο δημοτικά σχολεία της Θήβας (με μία τάξη το καθένα). Η δράση θα επαναληφθεί για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 9ο και 6ο, το αμέσως προσεχές διάστημα. Επίσης στην πραγματοποίηση της δράσης συνέβαλαν οι δημοτικοί υπάλληλοι τμήματος Πρασίνου κα Ακριβού Βούλα και κ. Γιώργος Τζουμανέκας.
Σημειώνεται ότι το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών προκειμένου να διοργανωθούν ομιλίες, παρουσιάσεις, δεντροφυτεύεις ή άλλες δράσεις που αφορούν το πράσινο είτε στο χώρο του σχολείου τους είτε σε οποιαδήποτε άλλο κοινόχρηστο χώρο ( τηλ. επικοινωνίας 2262350661)

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά το Δασαρχείο Θήβας για τη δωρεά των δεντρολίβανων και το super market ΑΒ Βασιλόπουλος για την προσφορά των εμφιαλωμένων νερών.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικό υλικό από τη δράση: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/03/blog-post_21.html


 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια