Καθέλκυση νέου υποβρυχίου για το ρωσικό Ναυτικό

5-3-2016


















Την καθέλκυση στις 18 Μαρτίου, στα ναυπηγεία Admiralty, στην Αγία Πετρούπολη, ενός ακόμα συμβατικής πρόωσης υποβρυχίου που θα φέρει την ονομασία «Veliky Novgorod» ανακοίνωσε η...
διεύθυνση ενημέρωσης του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το «Veliky Novgorod» είναι το πέμπτο υποβρύχιο τύπου 636.3 που ναυπηγείται από τα ναυπηγεία Admiralty και σε υπηρεσία θα ενταχθεί στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Στη σχετική ανακοίνωση του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισημαίνεται ότι η καθέλκυση συμπίπτει με την 110η επέτειο της συγκρότησης των υποβρυχιακών δυνάμεων και ότι σε αυτή θα παραστούν εκπρόσωποι της Κεντρικής Διοίκησης του Ναυτικού, του Επιτελείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των περιφερειακών και τοπικών αρχών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο τύπος 636.3 αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του γνωστού τύπου Kilo και ότι τα υποβρύχια του τύπου διαθέτουν οπλισμό αποτελούμενο από 18 τορπίλες και οκτώ κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – αέρος. Τα υποβρύχια του τύπου μπορεί να επιτύχουν ταχύτητα 20 κόμβων σε κατάδυση και η αυτονομία τους με αποκλειστική χρήση των συσσωρευτών (χωρίς επαναφόρτιση) ανέρχεται σε 400 ναυτικά μίλια. Το πλήρωμα τους ανέρχεται σε 52 άτομα και η επιχειρησιακή τους αυτονομία σε 45 ημέρες.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι το πρώτο υποβρύχιο του τύπου που φέρει την ονομασία Novorossiysk εντάχθηκε στη δύναμη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας τον Αύγουστο του 2014. Έκτοτε έχουν ενταχθεί σε υπηρεσία αλλά τρία υποβρύχια του τύπου ενώ τα υπόλοιπα δύο (από τα έξι που προβλέπονται συνολικά, τα Veliky Novgorod και Kolpino θα ενταχθούν τους επόμενους μήνες.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια