Ζωή Κωνταντοπούλου:Συνέντευξη στο πορτογαλικό esquerda.net - «Η ελπίδα και οι κοινωνικοί αγώνες αναβιώνουν»

24-3-2016






















«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βιώνουμε την αναβίωση της ελπίδας, αλλά και την αναβίωση των κοινωνικών αγώνων. Και είναι υποχρέωση, όσων από εμάς τιμήσαμε τις δεσμεύσεις της Αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και των δημοκρατικών δυνάμεων, να ανοικοδομήσουμε όλα όσα γκρεμίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Υπάρχει ελπίδα, αλλά και προβληματισμός για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα.

Προσωπικά θα κάνω ό,τι χρειαστεί ώστε να υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες, γιατί η θα διασφάλιση της δημοκρατικής εκπροσώπησης και την τήρηση των δεσμεύσεων στο μέλλον.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συζητήσουμε, να σφυρηλατήσουμε σχέδια και στρατηγικές, αλλά και να κινητοποιηθούμε. Πιστεύω πραγματικά ότι το Σχέδιο Β’ του Παρισιού και το Σχέδιο Β’ της Μαδρίτης και κάθε συγκλίνουσα πρωτοβουλία θα πρέπει να συνεργασθούν. Πρέπει να εργαστούμε σε μια προοπτική ενότητας, στην κατεύθυνση να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους.

Είναι πολύ σημαντικό να αναζητήσουμε την αλήθεια, για το πώς δημιουργήθηκε και πώς διογκώθηκε το χρέος. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, ονομάστηκε Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Η Αλήθεια είναι θεμελιώδης αξία και η διάδοσή της αποτελεί υποχρέωση. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε από τα γεγονότα, και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει από το λαό να πληρώσει ένα χρέος το οποίο δεν δημιούργησε και από το οποίο δεν επωφελήθηκε.

Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε Αρχής που θα ήθελε να ενημερωθεί περισσότερο για τη λειτουργία και τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Εύχομαι η πορτογαλική πρωτοβουλία να έχει καλύτερη μοίρα από το κυνήγι μαγισσών που εξαπολύθηκε εναντίον της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στην Ελλάδα»


Πηγή:zoikonstantopoulou.gr/interviews/interviews/item/synentefksh-sto-portogaliko-esquerda-net

Σχόλια