ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ.;Αποχωρεί εταιρεία KOΛΛΟΣΟΣ από την ελλάδα!! Πανικός στους εργαζόμενους

29-3-2016

















Γάλα ΦΑΓΕ… τέλος! Κλείνει το εργοστάσιο στο Αμύνταιο

Η ανακοίνωση της εταιρείας έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού στα εργοστάσια της απασχολούνται δεκάδες άτομα.

Την οριστική αποχώρησή της από την αγορά του γάλακτος, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω δραστηριότητα ασύμφορη, αποφάσισε η ΦΑΓΕ, ενώ παράλληλα αναζητά αγοραστή για το εργοστάσιό της στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Δήμητρας Μανιφάβα στην εφημερίδα «Καθημερινή» το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο της Φλώρινας ξεκίνησε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2005 και επρόκειτο για επένδυση ύψους 37 εκατ. ευρώ. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις εκτείνονται σε οικόπεδο 52.000 τ.μ. και είναι συνολικού εμβαδού 15.732 τ.μ.

Οταν εγκαινιάστηκε θεωρήθηκε μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής φρέσκου γάλακτος
Ωστόσο, ενάμιση περίπου χρόνο μετά, η ΦΑΓΕ αποχώρησε από την κατηγορία του φρέσκου γάλακτος και συνέχισε να δραστηριοποιείται στην κατηγορία του γάλακτος υψηλής παστερίωσης και μακράς διαρκείας, καθώς και στο σοκολατούχο γάλα.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με διάφορες εταιρείες προκειμένου να πωλήσει τη μονάδα, το ακίνητο και τον εξοπλισμό, ενώ έχει αναθέσει σε εξωτερικό σύμβουλο την αποτίμηση της αξίας του εργοστασίου. Παράγοντες της αγοράς, πάντως, επισημαίνουν ότι δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής, καθώς η αγορά γάλακτος βρίσκεται σε διαρκή φθίνουσα πορεία, με το 2016 να έχει ξεκινήσει ήδη με υποχώρηση των πωλήσεων κατά 10% και πλέον..


Πηγή:www.diadosias.eu/2016/03/ko.html#ixzz44K82Aoab

Σχόλια