ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΟ MEGA!

30-3-2016

















 Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας και των φόρων στα τέλη Μαρτίου. Και αυτό παρά το...
γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση είχε φροντίσει να διαθέτει το απαιτούμενο κεφάλαιο ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις προς εργαζόμενους ασφαλιστικούς φορείς και την εφορία όπως έπραττε έως και το Φεβρουάριο παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν.

Ωστόσο μετά την λήξη της περιόδου waiver σε συνδυασμό με τις κινήσεις της ABC Factors φαίνεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης των κεφαλαίων αυτών. Στο κανάλι της Μεσογείων επικρατεί αγωνία και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε και την ύστατη στιγμή να καταβληθεί τουλάχιστον η μισθοδοσία ή ένα μέρος της μισθοδοσίας. Ωστόσο από την πλευρά των τραπεζών μέχρι σήμερα δεν είχε ληφθεί το πράσινο φως.

Σε όλο αυτό το σκηνικό θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι ο κ. Νίκος Πεφάνης μετά την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα ο Τηλέτυπος να στερείται νομικής εκπροσώπησης καθώς ήταν το μοναδικό εκτελεστικό μέλος του ΔΣ. Από την άλλη πλευρά παρά τη συγκυρία υπάρχει αισιοδοξία για την κάλυψη 25 εκ Ευρώ με αιχμή του δόρατος τον όμιλο Βαρδινογιάννη και την πρόταση του κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου του επικεφαλής του ομίλου Αττικών Εκδόσεων αλλά και την πρόθεση των ομίλων Μπόμπολα και Ψυχάρη να καλύψουν την αύξηση με ποσό της τάξεως των 5 εκ Ευρώ ο κάθε ένας. Βεβαίως όλα αυτά ακόμα βρίσκονται σε επίπεδο προθέσεων γεγονός που ίσως εξηγεί και την σκληρή στάση που τηρεί έναντι του Μεγάλου Καναλιού το τραπεζικό σύστημα.



Πηγή:www.bankingnews.gr

Σχόλια