Ζωή Κωνσταντοπούλου:Η ιστορία γράφεται με αντίσταση και ανυπακοή.(photos, video)

11-5-2016





















Κάλεσμα αντίστασης και ανυπακοής στα νέα μέτρα και στις μνημονιακές πολιτικές απηύθυνε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την χθεσινή εκδήλωση της Πλεύσης Ελευθερίας για την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή και τη Δημοκρατική άμυνα απέναντι σε μνημόνια – ασφαλιστικό, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο “Αίτιον”.

“Δημοκρατία είναι η δύναμη της αμφισβήτησης, της δημιουργίας, αλλά και της ανατροπής κάθε συνθήκης και κάθε εγκατεστημένου μηχανισμού, που περιορίζει τα κεκτημένα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ελευθερίες και υποβαθμίζει ή υποσκάπτει την κοινωνική ευημερία προς χάριν αλλότριων συμφερόντων και υπόγειων στοχεύσεων των λίγων και των ολιγαρχιών.

Τα Μνημόνια συγκροτούν ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς, ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς που εγκαθιδρύεται και ξετυλίγεται με τον πιο εφιαλτικό τρόπο εδώ και 6 χρόνια, στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη”, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε: “Τα όσα εφιαλτικά ψηφίσθηκαν προχθές, τα όσα τροκακτικά εγκρίθηκαν χθές δεν αποτελούν παρά ένα ακόμη επεισόδιο του μνημονιακού θρίλερ, που διαδραματίζεται τμηματικά, έχοντας προαναγγελμένο τέλος το 2060, έχοντας προαναγγείλει και το σήκουελ, που ξεκινά μετά το 2060, και θέλοντας να καθηλώσει όλους εμάς, στη θέση του θεατή της ίδιας μας της ζωής, να παρακολουθούμε παραλυμένοι από το φόβο τον κατακερματισμό της ύπαρξής μας, της ύπαρξης των οικείων μας προσώπων, του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της πατρίδας μας και να περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο, το επόμενο κατεπείγον νομοσχέδιο, το επόμενο Eurogroup, τα επόμενα μέτρα χωρίς να αντιδρούμε”.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην αντισυνταγματική διάλυση της Βουλής του προηγούμενου καλοκαιριού και σημείωσε: “η συγκρότηση μιας Βουλής όπως την ξέρανε, μιας Βουλής-επικυρωτηρίου των μνημονιακών κελευσμάτων, δεν αλλοιώνει σε τίποτε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, δεν αλλοιώνει και δεν συρρικνώνει επ’ ουδενί το περιεχόμενο αυτής της εντολής. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου ισχύει και σήμερα, 10 Μαϊου του 2016, ισχύει και αύριο, θα ισχύει και μεθαύριο, ισχύει στο διηνεκές και καταλαμβάνει όλες τις πράξεις που έχουν μεσολαβήσει από το ΟΧΙ αυτό, που αυτομάτως τίθεται εκτός πλαισίου δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας.

Ο παράνομος χαρακτήρας του χρέους, η αποκρυστάλλωση της απονομιμοποιημένης φύσης του χρέους, η απόδειξη, μέσα και από την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ότι το χρέος αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να αποπληρωθεί από το λαό αλλά και δεν πρέπει να αποπληρωθεί, αποτελούν περίτρανη συνθήκη και ευκαιρία άσκησης αυτού που αποτελεί το κυριαρχικό δικαίωμα του λαού, το δικαίωμα αποκήρυξης του παράνομου, αθέμιτου, απεχθούς και μη βιώσιμου χρέους: το δικαίωμα άρνησης αποπληρωμής αυτού του χρέους, το δικαίωμα άρνησης του καθενός και της καθεμιάς και του λαού μας συνολικά, να υποβληθεί σε μέτρα για την αποπληρωμή αυτού του χρέους, να υποβληθεί σε μέτρα, μάλιστα, παραβιαστικά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του.

Δεν είναι, μόνο, υποχρέωση της Κυβέρνησης η αποκήρυξη του χρέους και δεν είναι ανήμπορος και ανυπεράσπιστος ο λαός απέναντι στην παράνομη άρνηση μιας Κυβέρνησης να αποκηρύξει αυτό το χρέος. Δεν είναι ανήμπορος και ανυπεράσπιστος ο λαός απέναντι στην παράνομη επιμονή της Κυβέρνησης να μετακυλύει αυτό το παράνομο χρέος στις πλάτες ενός λαού που δεν το οφείλει, στις πλάτες πολιτών που δεν το δημιούργησαν, στις πλάτες γενεών που δεν το νομιμοποίησαν, δεν ωφελήθηκαν, ούτε θα ωφεληθούν από καμμία από τις δαπάνες που οδήγησαν στη συγκρότηση και τη διόγκωση αυτού του χρέους.




Σας καλώ, λοιπόν, σήμερα, από αυτήν εδώ τη γωνιά να ξεκινήσουμε να γράφουμε τη δική μας ιστορία.

Τη δική μας ιστορία αντίστασης και ανυπακοής.

Τη δική μας ιστορία ενίσχυσης όλων εκείνων που αντιστέκονται και αρνούνται να υποταχθούν, όλων εκείνων που αρνούνται να νομιμοποιήσουν με πράξεις ή με παραλείψεις αυτή τη δολοφονική, κοινωνιοκτόνο πολιτική.

Σας καλώ να γράψουμε τη δική μας ιστορία, την ιστορία του λαού και της χώρας μας.

Την ιστορία των ανθρώπων που επιμένουν, που αντιστέκονται.

Την ιστορία της Πλεύσης Ελευθερίας, ως φορέα αντίστασης, ανυπακοής και ανατροπής”.

Στην εκδήλωση, μίλησαν, επίσης, ο Επ. Καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και ο δικηγόρος, Κώστας Ζηκογιάννης.






Ο Γιώργος Κασιμάτης αναφέρθηκε στην Πλεύση Ελευθερίας επισημαίνοντας ότι η πλεύση για την ελευθερία δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση, αφού πρόκειται για την απελευθέρωση του λαού. Διευκρίνισε ότι δεν αγνοεί τις υποχρεώσεις της χώρας μας, αλλά “τις νόμιμες και όχι αυτές που δεν σέβονται τον πολιτισμό, ουσιώδη δικαιώματα, τις νέες γενιές και το μέλλον του λαού μας. Χαρακτήρισε δε, την Ζωή Κωνσταντοπούλου “σύγχρονο Οδυσσέα” που θα σκοτώσει τους μνηστήρες οι οποίοι διαλύουν τη χώρα και πρότεινε τον σχηματισμό «μετώπου απελευθέρωσης από το παράνομο χρέος”.







Στο νέο ασφαλιστικό αναφέρθηκε, ο Κώστας Ζηκογιάννης, επισημαίνοντας ότι δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Σε συνδυασμό με το φορολογικό, πρόσθεσε, “καθιστά την πολιτική ανυπακοή επιτακτική ανάγκη, εφόσον σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν θα δύνανται να ανταποκριθούν και η φοροδοσία θα υπερβαίνει το σύνολο του εισοδήματος τους”.







*Το βίντεο της εκδήλωσης:






Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου



Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/05/photos-video.html

Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr

Σχόλια