Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εφ.“ΕΡΓΑΣΙΑ… ΣΥΝ”: «Βιώνουμε ένα καθεστώς κατάλυσης του Συντάγματος»


17-6-2016






















Διήμερη επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ανατολική Μακεδονία. Την κ. Κωνσταντοπούλου συνόδευαν τα στελέχη της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην Βουλευτές κ. Ραχήλ Μακρή και κ. Γιάννης Σταθάς, καθώς και ο κ. Κώστας Ζηκογιάννης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησε επαφές στο Νομό Καβάλας και συγκεκριμένα επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χρυσούπολης «Νέστος», ενώ συναντήθηκε με το Σωματείο εργαζομένων στην Kavala Oil και το Σωματείο υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Λιπασμάτων Καβάλας.

Στη Δράμα το πρόγραμμα της κ. Κωνσταντοπούλου, το απόγευμα της Δευτέρας, περιελάμβανε συνέντευξη τύπου στον «Μύλο» στην Αγία Βαρβάρα και στη συνέχεια επίσκεψη στο σπήλαιο του Μααρά και συνάντηση με φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου κ. Άγγελου λύσσελη, και πολίτες στο Δημαρχείο Προσοτσάνης. Συγκεκριμένα συνάντησε εκπροσώπους από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Προσοτσάνης, τον Αγροτικό Σύλλογο Προσοτσάνης, την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Αγροτικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 14 Ιουνίου, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε σειρά επαφών με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της Δράμας. Αρχικά επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Δράμας, στη συνέχεια το Επιμελητήριο, όπου είχε συνάντηση τόσο με τα μέλη Δ.Σ. του Επιμελητηρίου όσο και με μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας. Ακολούθησε συνάντηση με την ΟΕΒΕ Δράμας. Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Καθαριστριών και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δράμας. Η παρουσία της επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην Προέδρου της Βουλής στη Δράμα ολοκληρώθηκε με ομιλία σε πολιτική εκδήλωση, το βράδυ της Τρίτης, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

«Μια μεγάλη μάχη που πρέπει να δοθεί για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς»

Μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., για την επίσκεψή της στη Δράμα η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Έχει ιδιαίτερη σημασία για την “Πλεύση Ελευθερίας”, να βρεθεί κοντά στις τοπικές κοινωνίες, στους πολίτες, και στους ενεργούς ανθρώπους που παλεύουν και διεκδικούν το μέλλον και τη ζωή τους. Στις 19 Απριλίου απευθύναμε σε όλους και όλες μια πρόσκληση για μια μάχη. Μια μεγάλη μάχη που πρέπει να δοθεί για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς. Το καθεστώς της μνημονιακής τυραννίας και της τραπεζοκρατίας, της χρεοκρατίας, και της ευρωγραφειοκρατίας. Αυτή τη μάχη, θα τη δώσουν άνθρωποι αποφασισμένοι, άνθρωποι οι οποίοι δεν χαρίζουν τα αδιαπραγμάτευτα κεκτημένα, τα θεμελιώδη δικαιώματα, το συνολικό απόσταγμα της ιστορικής αγωνιστικής και δημοκρατικής παρακαταθήκης που μας προσδιορίζει ως ανθρώπους».

Αναφερόμενη στις συναντήσεις που είχε στο Νομό Καβάλας, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε: «Νομίζω ότι έχει τεράστια σημασία το γεγονός ότι και σήμερα παρόλη την συνθλιβή την οποία επιδιώκει να επιβάλλει το μνημονιακό καθεστώς, παρά την προπαγάνδα, παρά την τρομοκρατία, αλλά και παρά τη στρατηγική της απόγνωσης και της απελπισίας που ακολουθεί η Κυβέρνηση θέλοντας να υποχρεώσει σε παραίτηση τους πολίτες, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν και να βρίσκουν μέσα τους τα αποθέματα ψυχής και αγωνιστικότητας. Γνωρίζουν ότι πρέπει να παλέψουν και αποφασίζουν ο ένας μετά τον άλλον να παλέψουν, να ορθώσουν το ανάστημα τους, να σηκώσουν το κεφάλι, να διεκδικήσουν και να πάρουν πίσω αυτό που ανήκει σε όλους μας και αυτό που οφείλουμε να παραδώσουμε στις νέες γενιές και στις επόμενες γενιές.

Η “Πλεύση Ελευθερίας” στις 19 Απριλίου, την ημέρα της εναρκτήριας συγκέντρωσής μας, υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί δίπλα σε κάθε πολίτη. Ότι θα επισκεφθεί κάθε γωνιά αυτής της χώρας, κάθε γωνιά της πατρίδας μας, αλλά και κάθε κοιτίδα της ομογένειας στο εξωτερικό. Ότι θα συνομιλήσει με όλους και με όλες, ότι θα συνδιαμορφώσει θέσεις και τοποθετήσεις στα μείζονα προβλήματα, ακούγοντας αλλά κυρίως δίνοντας τον λόγο, δίνοντας βήμα και δίνοντας συμμετοχή στους ανθρώπους που έχουν βιωματική σχέση με τα πράγματα και μέσα από αυτή τη βιωματική σχέση με τα πράγματα μπορούν να διαμορφώνουν τις πιο αξιόπιστες λύσεις. Γιατί οι πιο αξιόπιστοι, οι πιο ικανοί να διαμορφώσουν τις λύσεις είναι οι άνθρωποι που ζουν τα προβλήματα, που γνωρίζουν πώς βγαίνει το ψωμί, δεν είναι κάποιοι τραπεζοκράτες ή τεχνοκράτες, κλεισμένοι σε γραφεία που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις προκλήσεις και προσκλήσεις».Όσον αφορά τα άτομα που τη συνόδευαν στην περιοδεία, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε: «Σε αυτή την περιοδεία είναι τιμή μου που είναι κοντά μου ο Μπάμπης ο Σαμούτης, ένας άνθρωπος που τον ξέρετε από παλιά, βγαλμένος μέσα από την κοινωνία, η Ραχήλ Μακρή, ο Γιάννης Σταθάς, δύο άνθρωποι που, όταν πολλοί λύγισαν και πολλοί έκαναν επίδειξη ευκαμψίας, στάθηκαν ίσιοι, πάλεψαν, παλέψαμε μαζί και είναι και σήμερα αποφασισμένοι να παλέψουν ξανά μέχρι τέλους, μέχρι να ανατρέψουμε αυτή τη δεσποτεία. Έχω κοντά μου ακόμη τον Κώστα Ζηκογιάννη, έναν εξαίρετο συνάδελφο και συμπλέοντα στην “Πλεύση Ελευθερίας”, που με την γνώση, το μεράκι και την αγωνιστικότητά του εμπλουτίζει το δικό μας αγώνα».


Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_323.html

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια