ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με Υπουργό Πολ ιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά

10-6-2016

















Λιβαδειά, 09-06-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την τελετή εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς επισκέφτηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου, το Δήμο Λεβαδέων.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου υποδέχτηκε τον υπουργό και τον βουλευτή Βοιωτίας Νίκο Θηβαίο που τον συνόδευε, στο Μουσείο της Χαιρώνειας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο χώρου του Μουσείου και στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Χαιρωνείας. Κατόπιν επισκέφτηκαν την πόλη της Λιβαδειάς, το Καταλανικό Κάστρο της και την περιοχή της Κρύας. Συζήτησαν τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Λεβαδέων, καθώς υπάρχει φάκελος με αιτήματα του Δήμου Λεβαδέων προς το υπουργείο Πολιτισμού, που η Δήμαρχος έχει καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό και η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ευκαιρία επικαιροποίησης τους. Παράλληλα η Δήμαρχος χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη του κ. Μπαλτά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Λιβαδειά θα έχει τη βοήθεια του Υπουργού Πολιτισμού στην προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών και της φθοράς που έχει υποστεί το κάστρο, αλλά και στη δημιουργία μιας ιστορικής διαδρομής μέσα από αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της περιοχής.

Ένα από τα αιτήματα του Δήμου είναι η ανάδειξη της διαδρομής από τον λόφο του προφήτη Ηλία μέχρι το τέλος της διαδρομής του ποταμού, η οποία περνά δίπλα από τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία της πόλης.

Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η δημιουργία δικτύου σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων για την ανάδειξη τους. Ο κ Θηβαίος δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ένα δίκτυο που να ξεκινάει από τη Θήβα και να φτάνει μέχρι τους Δελφούς αξιοποιώντας όλες τις ενδιάμεσες σημαντικές τουριστικές και πολιτιστικές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή μας.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια