Άλλες 12 ΔΕΚΟ έως το τέλος του χρόνου στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

8-7-2016















 Το αργότερο έως το Δεκέμβριο, με τον ενδιάμεσο σταθμό τον Σεπτέμβριο για ορισμένες ΔΕΚΟ​, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η... μεταφορά στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων τουλάχιστον 12 ΔΕΚΟ με βάση το τεχνικό κείμενο της συμφωνίας με τους πιστωτές.

Πρώτο σταθμό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αποτελέσει η μεταφορά 7 ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, ΕΑΒ, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ) προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Εως το Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν άλλες 5 ΔΕΚΟ (ΟΑΚΑ, ΟΣΕ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ) προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πρώτος και σημαντικότερος κύκλος μεταφοράς ενός σημαντικού αριθμού ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Το ζητούμενο βέβαια στη συνέχεια θα αποτελέσει ο νέος κύκλος ιδιωτικοποιήσεων ο οποίος αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος και η επιτυχία του ή όχι θα εξαρτηθεί από τη βούληση της Κυβέρνησης να τρέξει τους ανάλογους διαγωνισμούς αλλά και από το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή επίδοξων επενδυτών.


Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/07/12.html

Σχόλια