Κωνσταντοπούλου: Καρικατούρα της απλής αναλογικής η πρόταση για εκλογικό νόμο

4-7-2016
 «Είναι ξεκάθαρο ότι εδώ ξετσίπωτα διαπραγματεύονται μεταξύ τους τα εντός Βουλής κόμματα, προκειμένου να ανακυκλώσουν τον εαυτό τους στο κοινοβουλευτικό στερέωμα» τονίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στην κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο
«Βεβαίως, υπολογίζουν κατά την γνώμη μου, χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός. Και θα λάβουν την ώρα που θα γίνουν εκλογές, και δεν θεωρώ ότι θα αργήσουν, θα λάβουν το μάθημα, που η Δημοκρατία διδάσκει» τονίζει σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Ertopen
Εν όψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει», «οι μάχες που πρέπει να δοθούν είναι ακόμη μπροστά μας».

«Το ΟΧΙ μας υπάρχει. Καταγράφηκε ως ιστορικό γεγονός. Υπάρχει ως παρακαταθήκη, ως κληρονομιά μας και ως ευθύνη μας. Υπάρχει ευθύνη μας να το υπερασπιστούμε και υπάρχει ευθύνη μας να βροντοφωνάξουμε πως ό,τι συμβαίνει από τις 10 Ιουλίου πέρυσι μέχρι σήμερα, παραβιάζει το ΟΧΙ μας. Παραβιάζει την εντολή μας. Παραβιάζει την λαϊκή βούληση» τόνισε μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενη στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πλεύση Ελευθερίας για τις 5 Ιουλίου στον Λυκαβηττό με τίτλο και σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ» www.oxistanaitous.gr, -«ΟΧΙ στα ΝΑΙ που λένε, παραβιάζοντας το ΟΧΙ μας» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου- είπε πως θα είναι εκδήλωση-απαρχή μιας καμπάνιας «υπεράσπισης του ΟΧΙ, υπεράσπισης της Δημοκρατίας, υπεράσπισης των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των πολιτών, υπεράσπισης της Δημόσιας Περιουσίας». Επισήμανε ότι η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού (δεν λειτουργεί από το 2008 λόγω προβλημάτων στατικότατας), που είναι από τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

«Αν δεν το υπερασπιστούμε θα ακολουθήσει την άγουσα πίσω από τον ΟΛΠ, πίσω από τα αεροδρόμια, πίσω από το Ελληνικό και ούτω καθεξής. Αν δεν τα υπερασπισθούμε αυτά τα στοιχεία της κληρονομιάς μας, της περιουσίας μας και της παρακαταθήκης μας θα μας τα πάρουν, θα πέσουν στα νύχια των αετονύχηδων και των απατεώνων και όλων αυτών των αρπακτικών», ανέφερε.


Πηγή:www.thepressproject.gr/
0