Ολόκληρη η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Νίκο Χατζηνικολάου

4-7-2016


















 «Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί» τόνισε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Realfm 97,8 και μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Το κύριο πολιτικό θέμα είναι ότι στη χώρα έχει επιβληθεί ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς, το μνημονιακό καθεστώς, που σημαίνει υφαρπαγή της Δημοκρατίας και επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματα της κοινωνίας, των ανθρώπων» σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι τα πραγματικά προβλήματα είναι αυτά που «προσπαθεί να συγκαλύψει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να απασχολήσει τους πολίτες με τα τερτίπια περί εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης. Είναι νομίζω προκλητικό μία κυβέρνηση που καταλύει το Σύνταγμα και έχει καταλύσει τη λαϊκή κυριαρχία από τη στιγμή που αποφάσισε να παραβιάσει το ‘Όχι’ του περσινού δημοψηφίσματος, να αναγγέλλει σήμερα ότι θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα».

Ερωτηθείσα αν έχει να προτείνει εναλλακτική λύση για την επόμενη μέρα, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» απάντησε: «Υπήρξε μία πολύ μεγάλη ανάγκη και μία μεγάλη επιθυμία πάρα πολλών από εμάς, να συνδράμουμε στην εναλλακτική για τη χώρα που βεβαίως υπάρχει (…) Αλίμονο αν δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτό το καθεστώς που μετράει μόνο έξι χρόνια από την εγκαθίδρυσή του».

Και συνέχισε λέγοντας η πρώην Πρόεδρος της Βουλής: «Η διαπραγμάτευση δεν έγινε. Από εκεί και πέρα, έχουμε πλέον πολύ σαφή δείγματα από την πλευρά των οργάνων της ΕΕ που ανεξαρτήτως διαπραγμάτευσης, αποκρυσταλλώνουν σε τι έχει εξελιχθεί αυτό το μόρφωμα… Είναι ένα καθεστωτικό σχήμα το οποίο επιβάλλεται με αποικιοκρατικούς όρους στις χώρες – μέλη και στους λαούς του. Με αυτό το δεδομένο καλείται κανείς να αποφασίσει αν αποδέχεται αυτόν τον πειθαναγκασμό, τον εξαναγκασμό, τους εκβιασμούς και την επιβολή. Έχουμε δηλαδή μία εχθροπραξία προς τη χώρα και την κοινωνία. Εκφράστηκε αυτή η εχθροπραξία με το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου που συνεχίζει να υλοποιεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Απέναντι σε αυτό το πραξικόπημα και αυτή την εχθροπραξία, πρώτο καθήκον, είναι να αμυνθείς, δεν είναι διαπραγματευτείς -να αντισταθείς, να αποκαταστήσεις τη Δημοκρατία» υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι «πρέπει να αποτινάξουμε αυτόν τον ζυγό».

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «τον καλύτερο σύμμαχο του Τσίπρα», ενώ στο ερώτημα αν θα μπορούσε να συνεργαστεί στο μέλλον με το ΚΚΕ, η ίδια απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ότι «το σύστημα του ΚΚΕ είναι εξίσου συστημικό με το κυβερνητικό σύστημα». Ερωτηθείσα αν θα επιθυμούσε να συνεργαστεί με κάποια στελέχη από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Δεν συνομιλώ με εκείνους που υπηρετούν τα μνημόνια. Είναι αντίπαλοί μου. Εργάζομαι και εργαζόμαστε για την ανατροπή τους», ενώ αναφερόμενη στη Λαϊκή Ενότητα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτήρισε «χρήσιμη» την παρουσία τους στο πολιτικό στερέωμα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «έχει προδοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ενώ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος τόνισε ότι «πρέπει να διαγραφεί».




Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_36.html?spref=fb

Σχόλια