ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2016 - Συναυλία Σοφίας Παπάζογλου με τη συμμετοχή της χορωδία του Πολιτιστι κού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς

14-9-2016


 Συναυλία Σοφίας Παπάζογλου
“Οι δικές μας ξένες” με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς

Η Σοφία Παπάζογλου παρουσιάζει την παράσταση «Οι δικές μας ξένες» αποτίοντας φόρο τιμής σε τρεις εμβληματικές τραγουδίστριες που έζησαν και μεγαλούργησαν - χωρίς να έχουν ελληνικές ρίζες- στην Ελλάδα τον προηγούμενο αιώνα: τη Ρόζα Εσκενάζυ εβραϊκής καταγωγής (Σάρα Εσκενάζη) που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 19ου αιώνα και θεωρείται η σπουδαιότερη τραγουδίστρια του σμυρνέικου τραγουδιού, τη Στέλλα Χασκήλ επίσης εβραϊκής καταγωγής (Στέλλα Ιγεχασκέλ-Γαέγου) που γεννήθηκε το 1918 στη Θεσσαλονίκη και η Μαρίκα Νίνου αρμένικης καταγωγής (Ευαγγελία Αταμιάν) που γεννήθηκε στον Καύκασο το 1918 ή το 1922 (οι απόψεις διίστανται) και υπήρξαν οι κορυφαίες τραγουδίστριες του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.

Το μέταλλο της φωνής τους και οι ατόφιες ερμηνείες τους σε τραγούδια μερικών απ’ τους πιο σπουδαίους συνθέτες της εποχής τους (Π. Τούντας, Β. Παπάζογλου, Μάρκος Βαμβακάρης, Β. Τσιτσάνης, Μ. Χιώτης, Α. Καλδάρας κ.α.) τις έχουν καταστήσει ως ανεπανάληπτες και μοναδικές ερμηνεύτριες του είδους τους και δασκάλες για τις επόμενες γενιές τραγουδιστριών.
΄ Τα τραγούδια τους αγαπήθηκαν πολύ, μεγάλωσαν-συγκίνησαν-διασκέδασαν γενιές Ελλήνων και τραγουδιούνται ακόμη στις μέρες μας σαν να είναι φρέσκα και σημερινά.

Παίζουν:

Παναγιώτης Στεργίου μπουζούκι

Ντάσο Κούρτι ακορντεόν

Βασίλης Κετεντζόγλου κιθάρα

Νίκος Γύρας κόντρα μπάσο

Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ώρα 9:00 μ.μ.
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
Είσοδος ελεύθερη


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια