Συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤΕΝΝΑ

30-9-2016












29/09/2016


Γιώργος Παπαδάκης: Μαζί μας η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η κυρία Ζωή


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλή σας ημέρα.

Γιώργος Παπαδάκης: Τι κάνετε;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παλεύουμε!

Γιώργος Παπαδάκης: Έχουμε πει ότι συχνά – πυκνά θα τα λέμε. Τα είπαμε προς το τέλος της σεζόν πέρυσι, αρχή φέτος.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με πολλή χαρά να τα λέμε.

Γιώργος Παπαδάκης: Πώς πάτε; Μια σας βλέπω στις δημοσκοπήσεις να σας βάζουν στην Βουλή, μια να σας έχουν εκτός Βουλής, οριακά.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επειδή το βάζετε το ρήμα μεταβατικό, «σας βάζουν, σας έχουν» και ο,τιδήποτε άλλο, να πούμε ότι στην Βουλή μπαίνει κανείς με την ψήφο του λαού και όχι με τα μαγειρέματα είτε των δημοσκόπων, είτε άλλων συμφερόντων. Και θέλω να σας πω, κύριε Παπαδάκη, επειδή άκουγα την συζήτηση που είχατε προηγουμένως, ότι ο λαός αυτός δεν υπομένει. Ο λαός αυτός βράζει. Έχει υποστεί…

Γιώργος Παπαδάκης: Βράζει. Δεν έχει βγει στους δρόμους, όμως.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχει βγει πολλές φορές στους δρόμους, όμως, και έχει κάνει πολύ μεγάλες ανατροπές. Και θα κάνει κι άλλες.

Γιώργος Παπαδάκης: Και προδόθηκε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Προδόθηκε, αλλά δεν παραδόθηκε. Θα κάνει κι άλλες ανατροπές. Θα σταθεί στα πόδια του. Νομίζω ότι οι ενδείξεις που έχουμε και από τις κινητοποιήσεις που έγιναν προχθές, με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, είναι ενδείξεις ότι αυτός ο λαός ξαναδιεκδικεί και δεν αφήνει να του πάρουν αυτό που του ανήκει: το μέλλον του, τη ζωή του, την αξιοπρέπειά του και, βέβαια, τη χώρα του.

Γιώργος Παπαδάκης: Θέλω να σας κάνω μια προσωπική ερώτηση, δεν αφορά την ζωή σας. Αφορά τον ύπνο σας. Έχετε ήσυχο ύπνο; Προσέξτε. Συμμετείχατε στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές. Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν ότι εμείς θα ανατρέψουμε όλα αυτά, που το πράσινο και γαλαζοπράσινο Μνημόνιο έφεραν. Μιλήσατε και δώσατε προσδοκίες, και εσείς τότε, στον ελληνικό λαό και για το διάστημα που ήσασταν στο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που φύγατε, εξακολουθήσατε να δίνετε. Βέβαια, όταν είδατε ότι τα πράγματα αλλάζουν εσείς φύγατε. Για εκείνο το διάστημα θέλω να μου πείτε. Εκείνο το διάστημα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία φάνηκε από την πορεία της και την θητεία της στην Βουλή ότι δεν το βάζει κάτω και τσαγανό έχει, δεν πηγαίνατε να πείτε «τι κάνετε ρε παιδιά; Γιατί υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε;».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν πίστεψα ποτέ, κύριε Παπαδάκη, ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε. Ούτε τώρα αποδέχομαι, βέβαια, το παραμύθι που λέει ότι «το καημένο το παιδί τόσο μπορούσε, δεν μπόραγε», που λένε.

Γιώργος Παπαδάκης: Αναφέρεστε στον κύριο Τσίπρα;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αναφέρομαι, ναι, στον κύριο Τσίπρα. Είναι ψέμα ότι δεν μπορούσε. Είναι ψέμα ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Κάποιοι απλώς επέλεξαν την δική τους ροπή και λαγνεία για την εξουσία να την μετατρέψουν σε ένα σενάριο αδιεξόδου και μονοδρόμου. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν άλλες επιλογές και υπάρχουν άλλες επιλογές. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν αυτές οι επιλογές είναι ενεργές. Εναπόκειται στον λαό μας να διεκδικήσει να εκπροσωπείται από τους τέτοιους ανθρώπους.

Γιώργος Παπαδάκης: Επιλογές που θα μας έβγαζαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Επιλογές που θα μας έβγαζαν από το ευρώ;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα σας απαντήσω όπως πραγματικά το αισθάνομαι και το πιστεύω. Αυτό δεν είναι το κυρίαρχο ερώτημα. Και προσωπικά αρνούμαι να περιορίσω τα διλήμματα και τα ερωτήματα σε ένα τόσο περιχαρακωμένο πλαίσιο. Τι εννοώ; Αυτήν την στιγμή η χώρα μας και ο λαός μας υφίστανται επίθεση, με όργανα της επίθεσης αυτής κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα καθήκον και ένα δικαίωμα άμυνας και αντίστασης. Όταν σού λένε «θα πεθάνεις αν δεν υποκύψεις», δικαιούσαι και οφείλεις να αντισταθείς. Άρα, το ερώτημα «εντός, εκτός» για εμένα, και νομίζω για τους περισσότερους πολίτες, είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι εάν περιφρουρείς την Δημοκρατία. Και θα το πω πάρα πολύ καθαρά. Δεν υπάρχει τίποτε, ούτε το ευρώ, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα ή οποιοσδήποτε άλλος διεθνής οργανισμός, που υπέρκειται της Δημοκρατίας. Εάν για να έχουμε Δημοκρατία πρέπει να κάνουμε επιλογές, που μάς θέτουν σε άλλη βάση διεθνώς, αυτές τις επιλογές πρέπει να κάνουμε.


Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-stin-ekpobi-kalimera-ellada-ton-giorgo-papadaki/

Σχόλια