ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

14-10-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΑΡΚ Θήβας

Επειδή με έκπληξηδιαβάσαμε μια ανακοίνωση σας στην οποίακαταγγέλλεται το ΑΡΚ Θήβας για μια ανύπαρκτηανακοίνωση του στις 3-10-2016 θα θέλαμε με όλο τον σεβασμό προς την παράταξη σας να μας την προσκομίσετε.

Σας πληροφορούμε ότι όλες οι Ανακοινώσεις και τα ΔελτίαΤύπου του ΑΡΚ Θήβαςαναρτούνταιτόσο στο Ηλεκτρονικό και ΈντυποΤύπο όσο και παρουσιάζονται από εκπροσώπους της Παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο καιστα ΜΜΕ.

Θα σας συμβουλεύαμε να ανατρέξετε σε αυτά και επί αυτών να ανταλλάξουμε επιχειρήματα και να αποκαταστήσουμε ένα πολιτικό διάλογο για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Με την ευκαιρία της διευκρινιστικής αυτής ανακοίνωσης η τοποθέτηση μας για το επίμαχο θέμα της δημιουργίας «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» θέση μας είναι ότι υπάρχειάμεση ανάγκη δημιουργίας στον Δήμο μας μιας δομής που θα χρηματοδοτηθεί και θα λειτουργήσει για μια τριετία.

Η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας έχει ως στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της απουσίας ολοκληρωμένης προσέγγισης, σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.Έτσιεπειδήτρέχουνήδη και προγραμματίζονται μια σειράκοινωνικώνπρογραμμάτωνόπως το ΚοινωνικόΕισόδημαΑλληλεγγύης, ΚάρταΑλληλεγγύης (με επιδότησηενοικίου, επιδότηση για σίτιση και δωρεάνηλ. ρεύμα), τα προγράμματα εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών, προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας και πολλών άλλων, οι πολίτες είναι χωρίς ενημέρωση και για τον λόγο αυτό δεν κάνουν χρήση αυτών των προγραμμάτων.
Το «ΚέντροΚοινότητας»θα συντονίζει τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης για τις ειδικές κατηγορίεςτου πληθυσμούόπως Κέντρα Ρομά, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών που για την περιοχή μας πληθυσμιακά είναι πολύ μεγάλες και με συνέπειες, από την υστέρηση στην κοινωνική ένταξη, για την τοπική κοινωνία.

Για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας θα απαιτηθεί η πρόσληψη δύο (6) ατόμων, ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στο ποσό των 280.800,00 €. Το ΑΡΚ Θήβας εν καιρώμεγάληςανθρωπιστικής και προσφυγικής - μεταναστευτικήςκρίσης που διανύουμεπου είναι αποτέλεσμαεφαρμογήςτων χρόνιωννεοφιλελευθέρων πολιτικών, της διαπλοκής του παλιού κατεστημένου και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, η ύπαρξη και η λειτουργίατέτοιωνδομών σε ΤοπικόΕπίπεδο θα συμβάλλειστην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού γιαυτό και τις στηρίζουμε.Παράλληλα όμως διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης σε τοπικόεπίπεδομε συγκεκριμένεςπροτάσεις και δράσεις,που σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί,και θα αντιμετωπίσει μόνιμα τις κοινωνικές ανάγκες και τα προβλήματα.ΘΗΒΑ 13/10/2016


 Πηγή:thivanews.blogspot.gr
0