Σαλαγιάννης στην Εξεταστική: Ο Παπανδρέου χρέωσε 130.000 ευρώ το ΠΑΣΟΚ για γυμναστήριο

4-11-2016






















 Συνεχίζει σήμερα τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
Ενώπιον των μελών της Επιτροπής βρίσκεται σήμερα (4/11) ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
«Είναι αλήθεια, ότι τα κόμματα βρέθηκαν με δάνεια στο ξέσπασμα της κρίσης, επειδή χρηματοδοτούσαν – απερίσκεπτα - τις υπερβάσεις των οικονομικών τους δυνατοτήτων με δανεικά, αντί να περιορίσουν τις δαπάνες τους», ανέφερε ο κ. Σαλαγιάννης, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

«Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τις οφειλές του και την ηθική του υποχρέωση απέναντι στις δανείστριες τράπεζες, καταβάλλει όσα περισσότερα μπορεί, ήδη κατέβαλε 15 εκ. από το 2011 μέχρι σήμερα, και είναι σε διαρκή συνεννόηση μαζί τους για να βρεθεί η προσφορότερη λύση», σημείωσε.
«Είναι αλήθεια, ότι τα κόμματα βρέθηκαν με δάνεια στο ξέσπασμα της κρίσης, επειδή χρηματοδοτούσαν – απερίσκεπτα - τις υπερβάσεις των οικονομικών τους δυνατοτήτων με δανεικά, αντί να περιορίσουν τις δαπάνες τους. Αλλά μήπως αυτή η λογική ήταν μόνο των κομμάτων; Είναι η ίδια αυτή λογική, που διαπότιζε και ολόκληρο το δημόσιο βίο της Χώρας - εν πολλοίς και τον ιδιωτικό. Να δανειζόμαστε, δηλαδή, για να χρηματοδοτούμε τις υπερβολές μας και όχι, αν απαιτείται, τις πραγματικές μας ανάγκες ή τα σχέδια μας για να οργανώσουμε καλύτερα το μέλλον μας. Τη νοοτροπία αυτή την τροφοδοτούσαν και οι ίδιες οι Τράπεζες στα χρόνια της ευημερίας, με τα εύκολα, πολλά και γρήγορα δάνεια», πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

Το γυμναστήριο του Παπανδρέου

Ο κ. Σαλαγιάννης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το γυμναστήριο που είχε στήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην οδό Ιπποκράτους, είπε ότι είχαν ξοδευτεί για Cross-trainer μηχάνημα 17.000 ευρώ, και «μηχάνημα για προσαγωγούς» 7.000 ευρώ, τα οποία χρέωσε στο ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός για να φτιάξει το προσωπικό του γυμναστήριο.
Ας σημειωθεί ότι η αξία των μηχανημάτων σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν στελέχη του κόμματος και ειδικοί, ανέρχεται σε 105.000 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ σε 130.000 ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει στο σφυρί τα 49 όργανα γυμναστικής τα οποία πια δεν χρησιμοποιούνταν από κανέναν και αποτελούσαν είδος πολυτελείας.

Πηγή:dexiextrem.blogspot.gr/2016/11/130000.html

Σχόλια