ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Ενημέρωση για Σεμινάριο

14-11-2016


















Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι,

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα!

Σας παρακαλούμε πάρα πολύ να βοηθήσετε, με τον τρόπο (!) που εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μας, στην ενημέρωση των συμπολιτών / τισσών μας, με βάση το δελτίο τύπου που σας στέλνουμε.

Το εν λόγω Σεμινάριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης στη Λιβαδειά για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και βεβαίως η υλοποίηση έγινε δυνατή με την ευαισθησία που πάντα έχουν σε ανάλογα θέματα η Διεύθυνση και οι Σύμβουλοι της Α/θμιας Εκπαίδευσης κυρίως αλλά και της Β/θμιας Εκπαίδευσης επίσης.

Είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσετε την τοπική μας κοινωνία να υποδεχτεί τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, όπως άλλωστε γίνεται πάντα!

Ευχαριστούμε πολύ!

















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Θεατρικές τεχνικές για ευαισθητοποίηση
στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων»
Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Κι αν ήσουν εσύ;ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος».

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στη Λιβαδειά, στο 1οΔημοτικό Σχολείο.Είχε διάρκεια 8 ώρες και συμμετείχαν σ΄ αυτό 30 εκπαιδευτικοί της Α’ και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης από τη Βοιωτίααλλά και θεατρολόγοι, θεατροπαιδαγωγοί και συντονιστές ομάδων νέων, που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των προσφύγων, αλλά και στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία.

Το εξαιρετικά χρήσιμο και επίκαιροεπιμορφωτικό εργαστήριο υλοποιήθηκε από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Α’ και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, τους Σχ. Συμβούλους 1ης& 2ης Περ.Α’ βάθμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, 29ης Προσχολικής Αγωγής και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια