Διά βίου μάθηση στην οδοντιατρική

18-11-2016




















Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc., medlabnews.gr

Παλιά λέγανε να έχεις να κάνεις με νέο γιατρό και γέρο δικηγόρο. Και τούτο διότι ο πρώτος κατέχει τις σύγχρονες γνώσεις της επιστήμης ενώ ο δεύτερος έχει την πείρα να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις, ενδεχομένως και τις κατάλληλες γνωριμίες…

Σοφοί οι παλιοί, γιατί σου λένε από τότε που αποφοίτησε ο γιατρός από το πανεπιστήμιο μέχρι σήμερα, ενδεχομένως πολλές δεκαετίες μετά, η επιστήμη έχει αλλάξει άρδην.

Προφανώς οι γνώσεις και οι τεχνικές που έμαθες στο πανεπιστήμιο, σήμερα δεν επαρκούν για την ασφαλή και επιτυχή άσκηση της ιατρικής-οδοντιατρικής. Όμως με τη συμμετοχή σε σεμινάρια, συνέδρια, ακόμα και ιδιωτικές συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους, τη μελέτη και κυρίως με την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας από τις κατάλληλες ιατρικές-οδοντιατρικές βιβλιοθήκες του διαδικτύου, συμβαδίζεις με τις εξελίξεις. Αν δε τούτο συνδυαστεί και με μία μακρόχρονη κλινική άσκηση, συνεπώς εμπειρία και πείρα, τότε είσαι παραπάνω από επαρκής για υψηλού επιπέδου παροχή ιατρικών-οδοντιατρικών υπηρεσιών που βασίζονται στην τεκμηριωμένη γνώση (evidence based dentistry).


Πηγή:medlabgr.blogspot.com/2016/11/evidence-based-dentistry.html

Σχόλια