Εθνοκτονία με προσχεδιασμένη φτώχεια και υποταγή στο Βερολίνο

4-11-2016
















Γράφει ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος*

Πλησιάζει όπως όλα δείχνουν η ώρα της κρίσεως για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στη χώρα μας που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα καθορίζει τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι καθ’ οδόν και με όσα πληροφορούμαστε, γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται να έχουμε γερό «σάρωμα» στην αγορά. Αφού πρώτα βέβαια έχουμε τις ευλογίες των Θεσμών.
Η διαδικασία συμβιβασμού θα έχει ένα βασικό εργαλείο.

Το πλάνο βιωσιμότητας της επιχείρησης, όποιο μέγεθος και να έχει αυτή.

Στο βαθμό που μια επιχείρηση δεν κριθεί βιώσιμη θα οδηγείται με γρήγορες διαδικασίες στο κλείσιμο.

Το ένα τέταρτο με ένα πέμπτο των σήμερα υπερχρεωμένων επιχειρήσεων αναμένεται να σαρωθεί μέσα από τη σχεδιαζόμενη διαδικασία, με τον αριθμό αυτό να προσεγγίζει τις εκατό χιλιάδες σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς από εργοδοτικά ινστιτούτα.

Επιπλέον, η κοινή λογική αλλά και η κατάσταση της οικονομίας προδικάζουν ότι δεν πρόκειται τα σχέδια βιωσιμότητας να προβλέπονται από τραπεζικές πηγές.

Επομένως το βασικό πρόβλημα των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στις βιώσιμες και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, που είναι η ρευστότητά τους, θα είναι «παρών» και στη νέα φάση.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρξει βιωσιμότητα σε καμία επιχείρηση με το καλύτερο σχέδιο αν δεν βελτιωθεί το εξοντωτικό φορολογικό περιβάλλον, αν δεν ομαλοποιηθεί το πολιτικό κλίμα και βεβαίως αν δεν «πέσουν» χρήματα στην πραγματική οικονομία.

Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει να “τρώει” τις σάρκες της.

Οι συνταξιούχοι μετράνε τα φραγκοδίφραγκα στις τσέπες τους και αγωνιούν για τις νέες περικοπές που σφυρίζουν στον αέρα! Τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν!

Και οι ξένοι σύμμαχοι, εταίροι, δανειστές – δυνάστες απαιτούν πλειστηριασμούς- εξπρές αλλά και την κατάργηση των τελευταίων φοροαπαλλαγών και με το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια στα χέρια τους.

Αν σκεφτεί κανείς όλα τα επώδυνα μέτρα που έχουν ληφθεί από το 2010 με το πρώτο Μνημόνιο, θα… χάσει το μυαλό του!

Και θα καταλήξει στο απολύτως λογικό συμπέρασμα ότι όλα αυτά δεν γίνονται για να σωθεί η χώρα!

Μόνο «βλάκες με περικεφαλαία» θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι η εθνοκτονία, που βρίσκεται σε εξέλιξη με προσχεδιασμένη φτώχεια και υποταγή στο Βερολίνο, θα φέρει ανάπτυξη, θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα γεννήσει προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο.
Εμείς θα μείνουμε με σκυμμένο κεφάλι για να μας το κόψουν οι δήμιοι;
Φυσικά και ΟΧΙ!

*Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια