Απίστευτο: Ο εισαγγελέας προτείνει απαλλαγή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!

18-11-2016
















Προτείνει να μην παρεπεμφθεί για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης - Ποιοι και γιατί θέλουν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο που οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια - Στο Συμβούλιο Εφετών η οριστική κρίση.

Να μην παρεπεμφθεί για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου προτείνει ο εισαγγελέας, Ιωάννης Κούτρας.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά στην αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε μόνο για πλημμέλημα.

Τον Αύγουστο του 2016 το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε εν μέρει δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει το Σεπτέμβριο του 2015 η κα. Δημητρίου, έχοντας τότε το βαθμό της αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατά του υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που αφορούσε στον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου.
Αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθεί για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που ανέλαβε την υπόθεση προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να μη γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, Κωνσταντίνου Μολφέτα και Αθανασίας Ξενάκη, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Πλέον, το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για την υπόθεση, είτε υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση είτε παραπέμποντας σε δίκη τους κατηγορούμενους.


Πηγή: www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/746776/ektakto-protasi-eisaggelea-gia-apallagi-toy-georgioy-tis-elstat#ixzz4QMt3Dhht

Σχόλια