Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας :ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣ ΙΟΥ PEPSICO-ΗΒΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

10-11-2016












ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ PEPSICO-ΗΒΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της PEPSIπου δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους.

Καταγγέλλουμε τον μονοπωλιακό όμιλο PEPSICO για την απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η απόφαση αυτή είναι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ομίλου στην περιοχή των Βαλκανίων και έχει στόχο να αυξήσει τα κέρδη του ομίλου PEPSICO-HBH.

Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο στα προϊόντα που παράγει (αναψυκτικά, χυμούς, κρύο τσάι, ενεργειακά ποτά κα) με δεκάδες εργοστάσια παγκοσμίως. Σε αυτόν απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι που στις σημερινές συνθήκες δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να καταναλώσουν τα προϊόντα που παράγουν λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματος τους.
Άλλωστε αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, κέρδη για τα μονοπώλια, φτώχεια, ανεργία για τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες έχουν σοβαρές ευθύνες γιατί υπηρετούν την πολιτική που δίνει το δικαίωμα της ασυδοσίας στην μεγαλοεργοδοσία, έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια φοροαπαλλαγές για τα μονοπώλια αλλά και νόμους που έχουν καταργήσει τις ΣΣΕ, την μόνιμη και σταθερή εργασία, το 8ωρο, το πενθήμερο και άλλες κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι στην γενική τους συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να δώσουν τον αγώνα ώστε να μην αποδεχτούν καμιά απόλυση, , να μην δεχτούν καμιά αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, να μην κλείσει το εργοστάσιο. Αποφάσισαν να αγωνιστούν για την ζωή τους, για την αξιοπρέπεια τους κόντρα στη λογική του συμβιβασμού.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόφαση της.

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ PEPSICO – ΗΒΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ
ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ- ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
7-11-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια