Δεκάδες υποσιτισμένοι μαθητές στα σχολεία της Πάτρας – Καταγγελίες που σοκάρουν


15-3-2017















Επτά χρόνια ολοκληρώνονται από την είσοδο της χώρας στον μνημονιακό «Γολγοθά» ο οποίος μαστίζει εκατομμύρια Έλληνες/νιδες. Η κρίση μέρα με τη μέρα μοιάζει ολοένα και πιο εξαντλητική όχι όμως μόνο για τους ενήλικες, αλλά και τα παιδιά που πλέον αποτελούν τον πιο «αδύναμο κρίκο» μέσα στην οικογένεια, καθώς η καθημερινότητα τα «πιάνει» απροετοίμαστα μπροστά στα νέα δεδομένα.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα παιδιά θεωρούνται τα μεγαλύτερα θύματα,πληρώνοντας το τίμημα της ελληνικής κρίσης. Ένα από αυτά τα θύματα ήταν και η 17χρονη μαθήτρια από την Πάτρα η οποία μετά από τρεις ημέρες πείνας, κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων συμμαθητών της.

Η περίπτωση του νεαρού κοριτσιού προκάλεσε θλίψη και ταυτόχρονα πολλά ερωτηματικά, για το πόσες οικογένειες ζουν κάτω από το καθεστώς οικονομικής ένδειας εν έτει 2017. Η Ζωή Γιαννάκου, εθελόντρια της οργάνωσης «Φωτεινό Αστέρι» στην Πάτρα μιλώντας στο Newpost.gr ανέφερε ότι η ανάγκη για βοήθεια σήμερα είναι μεγάλη, ενώ τόνισε ότι η περίπτωση της 17χρονης δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό υποσιτισμένου παιδιού στη πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οργανισμός σήμερα προσφέρει την βοήθεια του σε 420 οικογένειες, παρέχοντας τους τρόφιμα και φάρμακα. Μεταξύ αυτών των οικογενειών βρίσκεται πλέον και εκείνη της 17χρονης μαθήτριας, αφού το «Φωτεινό Αστέρι» σύμφωνα με την κ. Γιαννάκου έσπευσε να συνδράμει οικονομικά αλλά και με την συλλογή τροφίμων, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν από τη διευθύντρια του σχολείου.

Η κ. Γιαννάκου επισήμανε ότι επί καθημερινής βάσεως δεκάδες παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα υποσιτισμού εμφανίζεται πιο έντονα σε παιδιά του δημοτικού, καθότι ο οργανισμός τους είναι πιο ευάλωτος σε σχέση με εκείνον των ενήλικων.
Ακόμη ένα ζήτημα που έθιξε η εθελόντρια του οργανισμού είναι ο φόβος των μαθητών να μιλήσουν για την κατάσταση που βρίσκονται επειδή ντρέπονται.


Πηγή:newpost.gr/ellada/595391/patra-dekades-paidia-phgainoyn-sto-sxoleio-nhstika-ti-kataggelloyn-foreis

Σχόλια