Κάλεσμα του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης


15-5-2017
















Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην γενική απεργία της Τετάρτης, απευθύνει ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, προτρέποντας εργαζόμενους συνταξιούχους και ανέργους να δώσουν το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία Πανεπιστημίου και στο Ταχυδρομείο Βόλου.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου:
Η προδοτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , μετά τη Συμφωνία με τους εκβιαστές – τοκογλύφους της χώρας, είναι πλέον έτοιμη να περάσει από τη Βουλή το 4ο Μνημόνιο, ένα Μνημόνιο που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια μετά από 7 συνεχή χρόνια μνημονιακού γύψου. Το νέο αυτό Μνημόνιο περιλαμβάνει για μια ακόμα φορά αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα, που χτυπούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες & αυτοαπασχολούμενους. Αφήνουν ξανά στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και τους πλούσιους.

Η Κυβέρνηση ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι εδώ Βουλευτές τους Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπαλής Μάκης, Υπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου είναι έτοιμοι να νομοθετήσουν τα νέα μνημονιακά εγκληματικά μέτρα που περιλαμβάνουν:

– νέο πετσόκομμα στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) έως και 18% με μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δις Ευρώ

– την περικοπή κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων κατά 880 εκατ. μέσα στο 2018

– νέα δυσβάσταχτη φορολογία ακόμα και για τα πιο χαμηλά εισοδήματα, τους ανέργους και τους φτωχούς, με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.681 Ευρώ.

– ΔΕΗ και ΝΕΡΟ δίνονται βορά στους ιδιώτες, ιδιωτικοποιούνται τα πάντα.

Το νέο Μνημόνιο φέρνει όμως και νέα μέτρα που χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα:

– καταργείται το Υπουργικό βέτο που υπήρχε στις ομαδικές απολύσεις με σκοπό να αμβλύνονται οι κοινωνικές επιπτώσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να απολύουν μαζικά εργαζόμενους ελεύθερα και χωρίς καμία προέγκριση, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας θα εξετάζει εκ των υστέρων μόνο την τυπική νομιμότητα και όχι τις κοινωνικές συνέπειες – οι ΣΣΕ δεν επανέρχονται, ούτε η κήρυξή τους ως υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες

– η Μεσολάβηση και η Διαιτησία (ΟΜΕΔ) θα μπουν ξανά στο στόχαστρο
– το απεργιακό δικαίωμα θα συρρικνωθεί.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται αυτές τις μέρες.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.

· Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.

· Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

· Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

· Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

· Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

· Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Όλοι στις απεργιακές συγεντρώσεις την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Μαΐου στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στο Ταχυδρομείο Βόλου. Όλοι στον δρόμο όλοι στον Αγώνα!



Πηγή:e-thessalia.gr/kalesma-tou-syndesmou-eboroypallilon-volou-gia-maziki-symmetochi-stin-apergia-tis-tetartis/

Σχόλια