Νέα έρευνα κατά Παπαντωνίου για το σπίτι στη Σύρο και λογαριασμούς στην Ελβετία


7-6-2017














Νέα έρευνα σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, για τους οποίους πριν λίγες ημέρες απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και ασκήθηκε δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στο kathimerini.gr, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελένη Τουλουπάκη, διέταξε έρευνα και για την πώληση του ακινήτου που διέθετε ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του στη Σύρο και το οποίο πουλήθηκε το 2016.

Η νέα έρευνα, που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης Παπαντωνίου, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το αν η πώληση είναι εικονική ή όχι, αλλά και μία ακόμη πτυχή της υπόθεσης. Το πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του για τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου στη Σύρο, τη στιγμή που υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες της οικογένειας Παπαντωνίου.

Η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα και θα δοθούν απαντήσεις για την πώληση του εν λόγω ακινήτου, που είχε προκαλέσει και ευρεία δημοσιότητα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της χώρας μας αναμένουν τις απαντήσεις από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εντοπίστηκαν να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα, ο πρώην υπουργός κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

Οι λογαριασμοί αυτοί, δύο, και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έγιναν γνωστοί στις ελληνικές δικαστικές αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν για την ύπαρξή τους και απεστάλη αμέσως αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Ο ένας από τους λογαριασμούς αυτούς από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς εντοπίστηκε πρόσφατα και στη λίστα Μπόγιαρνς, ενώ παράλληλα οι έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης συνεχίζονται και για τους λογαριασμούς της συζύγου Παπαντωνίου που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου, στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και οι πρόσφατοι στην Ελβετία ερευνώνται για σύνδεση τους με χρηματικά ποσά προερχόμενα από εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία υπεγράφησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται σύνδεση τους και με προγενέστερη πολιτική παρουσία του πρώην υπουργού.


Πηγή:fimotro.gr

Σχόλια