Πλησιάζει σε αυλές σπιτιών η φωτιά στην Κορώνη Μεσσηνίας!


30-6-2017















 Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην Κορώνη Μεσσηνίας, με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 1:30 το μεσημέρι, από χαράδρα που βρίσκεται κοντά, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα στην περιοχή έχουν μεταβεί 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες, ενώ υπάρχει και πεζοπόρο τμήμα, αποτελούμενο από εξι άτομα.
Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη PZL από την Καλαμάτα, ενώ έχουν κληθεί εναέριες ενισχύσεις και από Τρίπολη.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, οχήματα και πυροσβέστες έχουν κληθεί από Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι και Μελιγαλά με σκοπό να δώσουν μάχη με τις φλόγες κια να προλάβουν να περιορίσουν τις συνέπειες πριν γίνουν καταστροφικές. Το πιο ανησυχητικό σημείο αυτή την ώρα είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ «Σιψά».

Αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για τρεις διαφορετικές εστίες περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη χώρα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πηγή:fimotro.gr

Σχόλια