ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:Διαδικασία πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο


27-7-2017













• για άλλη μια φορά αποτρέψαμε παράνομους πλειστηριασμούς των κατοικιών απλών πολιτών

• δεν εμποδίσαμε (ούτε προσπαθήσαμε να εμποδίσουμε, όπως ψευδώς γράφτηκε) τον πλειστηριασμό των σημάτων του Έθνους και της Ημερησίας, αφού δεν αφορούσε κατοικία απλού πολίτη, αλλά εταιρίες συμφερόντων Μπόμπολα, ήτοι της μιντιακής και οικονομικής ολιγαρχίας. Η διαδικασία αφορούσε την αλλαγή φρουράς από την παλιά στη νέα διαπλοκή, με κυβερνητική ευθύνη, σε βάρος της ενημέρωσης, της διαφάνειας και των πολιτών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η ελευθερία του Τύπου και η ενημέρωση δεν μπορεί να επαφίενται σε ομοτράπεζους και συνδαιτυμόνες πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι παίζουν παιχνίδια προπαγάνδας σε βάρος των πολιτών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε και σήμερα στο πλευρό των ανθρώπων που απειλήθηκε η κατοικία τους από παράνομους πλειστηριασμούς και συμμετείχε στην αποτροπή των πλειστηριασμών αυτών, στο πλευρό των κινημάτων και των συλλογικοτήτων που ενεργοποιούνται εναντίον των παράνομων πλειστηριασμών. Στην ίδια διαδικασία πραγματοποιήθηκε πλειστηριασμός των σημάτων του Έθνους και της Ημερησίας, ο οποίος δεν εμποδίστηκε (όπως ψευδώς δημοσιεύθηκε), αφού δεν αφορούσε κατοικία απλού πολίτη, αλλά εταιρίες συμφερόντων Μπόμπολα, ήτοι της μιντιακής και οικονομικής ολιγαρχίας.

Η διαδικασία μέσα από την οποία τα σήματα πέρασαν από την παλιά στην νέα διαπλοκή ήταν προκλητική και εκθέτει πρώτα απ’ όλα την Κυβέρνηση που διαπλέκεται με τον νέο ιδιοκτήτη. Χαρακτηριστικό ήταν ότι κατατέθηκαν προσφορές από έναν μόνον ενδιαφερόμενο (την εταιρία συμφερόντων Σαββίδη), αλλά και ότι δεν έγιναν προσφορές για τις μετοχές και συμμετοχές στην ΆΝΩΣΗ Α.Ε.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι πλειστηριασμοί κατοικιών είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί. Οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι τους επιχειρούν σωστά εκδιώκονται, γιατί επιχειρούν πράξεις αντισυνταγματικές που παραβιάζουν τα δικαιώματα των πολιτών. Πολύ σωστά οι πολίτες αντιδρούν, πολύ σωστά το κίνημα κατά των πλειστηριασμών είναι παρόν και αποτρέπει τους πλειστηριασμούς της περιουσίας των ανθρώπων και των πολιτών και πολύ κακώς η Κυβέρνηση ποιεί την νήσσα, προετοιμάζοντας μαζί με μία κλίκα συμβολαιογράφων, τραπεζιτών και μιντιαρχών την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να υφαρπάσσει την περιουσία των ανθρώπων.

Παράλληλα με αυτό το σύστημα ακραίας κατάπτωσης σε σχέση με την εγγυητική λειτουργία και της Δικαιοσύνης και των συμβολαιογράφων, παρακολουθήσαμε την μεταβίβαση από την παλιά διαπλοκή στη νέα διαπλοκή των σημάτων δύο εφημερίδων και των κυριακάτικων αντίστοιχων, της Ημερησίας και του Έθνους.

Κατά την άποψή μου, το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη των εργαζομένων είναι ελεεινό. Κατά την άποψή μου είναι ακραία προκλητική η εμπλοκή και της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης με συμφέροντα με τα οποία διαπλέκονται. Κατά τη θέση της Πλεύσης Ελευθερίας, η Ελευθερία του Τύπου και η Ενημέρωση σίγουρα δεν μπορεί να επαφίενται σε διαφόρους ομοτράπεζους και συνδαιτυμόνες πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι παίζουν παιχνίδια προπαγάνδας και καταπίεσης σε βάρος των πολιτών. Ο πλειστηριασμός αυτός ηθικά κατατάσσεται σε εκείνες τις ενέργειες της διακίνησης επιρροής σε βάρος των πολιτών».





Πηγή:Πλεύση Ελευθερίας

Σχόλια