Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παράβαση καθήκοντος.


1-8-2017


















Καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, σε διετή φυλάκιση με αναστολή, ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ένας εκ των κύριων “αρχιτεκτόνων” της υπαγωγής της χώρας μας και του Λαού μας στα μνημόνια.

Η διετής φυλάκιση αφορούσε το ένα από τα τρία σκέλη του κατηγορητηρίου και συγκεκριμένα το τρίτο σκέλος. Ο Γεωργίου απαλλάχτηκε για τα δύο πρώτα σκέλη του κατηγορητηρίου. Το κείμενο του σκεπτικού της απόφασης θα το αξιολογήσουμε όταν δημοσιευθεί.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη δίκη, ΔΕΝ αφορούσε την υπόθεση της εσκεμμένης διόγκωσης του Δημοσίου Χρέους, από πλευράς Ανδρέα Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ, με σκοπό να υπαχθεί να υπαχθεί η Ελλάδα στα μνημόνια και την επιτροπεία.

Το κατηγορητήριο της συγκεκριμένης δίκης αφορούσε 3 αδικήματα:

1) Κατηγορήθηκε ότι ενώ ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τον Μάιο του 2010 και είχε υποχρέωση εκ του νόμου να είναι μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης στην Υπηρεσία αυτή, ο Γεωργίου διατήρησε την θέση του στο ΔΝΤ έως και τον Νοέμβριο. Ο Γεωργίου το παραδέχτηκε όμως το απέδωσε σε δικαιολογημένη ενέργεια προκειμένου να συμπληρώσει συντάξιμα έτη(!!!!)

2) Κατηγορήθηκε ότι δεν συγκαλούσε, ως όφειλε, σκόπιμα το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Ο Γεωργίου το παραδέχθηκε όμως προσπάθησε με νομικά τερτίπια να το αποκρούσει. Στην εισαγγελική πρόταση τέθηκε ο προβληματισμός ότι αν δεν μπορούσε να λειτουργήσει εντός του υφισταμένου ΔΣ, θα μπορούσε είτε να παραιτηθεί είτε να συγκαλεί κανονικά το ΔΣ και ο ίδιος να απέχει.

3) κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε (με την ανώτατη της ποινής για το συγκεκριμένο αδίκημα) για το γεγονός ότι διαβίβασε τα στατιστικά στοιχεία για το Δημόσιο Έλλειμμα χωρίς να έχει προηγουμένως λάβει την απαραίτητη έγκριση από το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

Η πράξη του αυτή οδήγησε τη χώρα μας στα μνημόνια.

Η σημερινή απόφαση ήταν εξαιρετικά σημαντική για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, που αφορά την ουσία της υπόθεσης Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ για την εσκεμμένη διόγκωση του Δημόσιου Ελλείμματος.

Ο Γεωργίου για την συγκεκριμένη κατηγορία είχε απαλλαχθεί με Βούλευμα, για το οποίο όμως η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε πρόταση αναίρεσης, η οποία θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Γεωργίου να παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη για το αδίκημα αυτό, μέσω του οποίου εισήλθε η χώρα μας στα μνημόνια με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.
Ήδη η ανθρωποφάγος νομενκλατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θορυβηθεί τρομερά με τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία αν και σε καμία περίπτωση δεν τιμωρεί παραδειγματικά τον Γεωργίου, αποτελεί πολιτικά και ηθικά γροθιά στο στομάχι των τροικανών και των ντόπιων νενέκων που ήθελαν να βγάλουν “λάδι” όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται τα μνημονιακά χρόνια στη χώρα μας.

Στη σημερινή δίκη, όπως και σε κάθε μεγάλο ραντεβού, το “παρών” έδωσε αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να αποκαλυφθούν οι απάτες του βρωμερού τους συστήματος και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.


Πηγή:www.kinimadenplirono.gr/katadikh-se-dieth-filakish-ston-gewrgiou-elstat/

Σχόλια