ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Ολοκλήρωση της 2ης Ελικώνιας Ορειβατικ ής Συνάντησης


14-9-2017















Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 2η Ελικώνια Ορειβατική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017 στην περιοχή “Αρβανίτσα” Ελικώνα από την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κυριακίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν περιπατητές, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και γνώρισαν τις ιδιαίτερες ομορφιές του Ελικώνα. Πραγματοποιήθηκαν δύο διαδρομές μεγάλης και μικρής απόστασης. Οι 80 περιπατητές που συμμετείχαν στη μεγάλη διαδρομή, ξεκίνησαν από την ‘’Αρβανίτσα’’ έφτασαν στην κορυφή του όρους Ελικώνα ‘’Παλιοβούνα’’ σε υψόμετρο 1.747 μέτρων και επέστρεψαν στην Αρβανίτσα, μετά από έξι περίπου ώρες. Οι 48 περιπατητές που επέλεξαν την μικρή διαδρομή, ξεκίνησαν από την ‘’Αρβανίτσα’’, έφτασαν στην περιοχή του Ελικώνα ‘’Σταυρός’’ και επέστρεψαν στην Αρβανίτσα, μετά από πεζοπορία διάρκειας δυόμισι περίπου ωρών.

Πριν ξεκινήσουν οι περιπατητές τους προσφέρθηκε ζεστό τσάι και παξιμάδια, ενώ στο τέλος φαγητό και κρασί στην κατάφυτη από έλατα Αρβανίτσα.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια