Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, 27/09/2017.


28-9-2017











Αγαπητοί φίλοι, δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή προσπαθεί να μας πείσει ότι κάνει έργο και ότι κάποιοι την εμποδίζουμε κιόλας, από το να εκτελέσει όλα αυτά που στο πρόγραμμά της έχει προς υλοποίηση.

Στο συμβούλιο της χθεσινής συνεδρίασης , που υπήρχε και το θέμα του απολογισμού του ΔΟΑΠΠΕΧ του 2016, αλλά και του καρναβαλιού, προσπαθούσε ματαίως η πρόεδρος να αποδείξει ότι το καρναβάλι φέρνει χρήματα στην πόλη της Χαλκίδας και είχε μαζέψει και κάποιους εκεί, εμπορικό σύλλογο, επιμελητήριο, ένωση ξενοδόχων, για να ομολογήσουν ότι ναι, εκείνες τις 2-3 μέρες δουλεύουν...ή μάλλον μας ''δουλεύουν''...

Κύριοι, τα καταστήματα στον ευρύτερο Καλλικρατικό δήμο, κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Τα μαγαζιά τα οποία είναι εκτός εμπορικών δρόμων, δεν έχουν καν την πολυτέλεια του δημοτικού φωτισμού. Οι επιχειρήσεις, η μια μετά την άλλη, απολύουν εργαζομένους και προσλαμβάνουν, όπου ακόμη γίνεται αυτό, με ψίχουλα... Οι αυλικοί από την άλλη, της κας προέδρου χαίρουν των παχυλών μισθών, περί των δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ!!! ετησίως, ο ένας για να στέλνει mail και ο άλλος για να ''εκπαιδεύει'' τα παιδιά στο ΠΚΑ.

Ακόμη, στην όποια εκδήλωση, πάλι η πίτα μοιράζεται σε συγκεκριμένους προμηθευτές με το κόλπο των κατατμήσεων και των απευθείας αναθέσεων, να έχουν την τιμητική τους σε κάθε μα κάθε εκδήλωση.

Και προάγουν έτσι τον πολιτισμό στην Χαλκίδα, όταν ένα πρόγραμμα κολύμβησης δεν είναι άξιοι να υλοποιήσουν γιατί, δεν μπορεί ο ΔΟΑΠΠΕΧ, έναν εργαζόμενο στην καθαριότητα τα πρωινά να απασχολήσει και δεν φθάνουν τα χρήματα λένε, για να λειτουργεί η πισίνα από το πρωί, την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα, ήδη σαράντα χιλιάδες παιδιά από άλλες πόλεις, χωρίς καρναβάλια, φανφάρες και πανηγύρια το εκπονούν!

Να σημειωθεί ότι, η μόνη συμμετοχή από πλευράς δήμου θα ήταν αυτή.

Δεν τους ενδιαφέρει όμως, να μάθει το παιδί κολύμπι και να προστατεύει την ζωή του, το θέλει όμως να συμμετέχει στο καρναβάλι και μάλιστα να το μεταφέρει και δωρεάν στην παραλία της πόλης.
Δεν τους ενδιαφέρει το σκεπαστό της Αρτάκης, αν είναι χωρίς θέρμανση ή ψύξη. Δεν τους νοιάζει το κλειστό στο Ληλάντιο πότε θα δοθεί προς χρήση. Δεν τους ενδιαφέρει που οι αθλητικές εγκαταστάσεις καταρρέουν. Τους ενδιαφέρει όμως, να κάνουν την απευθείας ανάθεση για την μεταφορά των αθλητών, είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ. Να δίνουν εξήντα δύο χιλιάδες ευρώ στην τελετή έναρξης του Ευρωπαικού μπάσκετ, για μια νύχτα, για μια λάμψη για την εγωπάθεια κάποιων. Αυτοί οι κάποιοι όμως να ξέρουν ότι, ο κόσμος της Χαλκίδας, της Αυλίδας, του Ληλάντιου, της Ανθηδώνας και της Αρτάκης έχει καταλάβει ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι έρμαιο των προεκλογικών γραμματείων τα οποία το άγχος και η αγωνία τους για εξουσία, τους έχουν οδηγήσει σε υποχρεωτική ρουσφετολιγική και μόνο πορεία. Ο καιρός όμως φθάνει μαζί με το άδοξο τέλος και του τύποις δημάρχου, αλλά και του ''ουσίας'' δημάρχου. Η πρόεδρος , αναγκαστικά έπεται και των δύο!


Πηγη:Eleni Mitzifiri 

Αναρτήθηκε από:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια