Παραδοχή Παπαδημητρίου ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου


27-9-2017
















Στην παραδοχή, ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου» προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Κακλαμάνης είχε ζητήσει να πληροφορηθεί τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στην πρώην ΑΣΟΕΕ.

«Το ζήτημα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ένα σύνθετο πρόβλημα καθότι, ως φαινόμενο, έχει καταγραφεί εδώ και πάνω από 15 χρόνια και, όπως άλλωστε αναφέρετε, χώροι των πανεπιστημίων έχουν μετατραπεί σε αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου», ήταν η απάντηση του Δ. Παπαδημητρίου, παραδεχόμενος ουσιαστικά το φαινόμενο.

Ο υπουργός Οικονομίας τονίζει, επίσης, ότι το 2016 πραγματοποιήθηκαν 95.305 έλεγχοι, που ήταν αυξημένοι κατά 226% αλλά προσθέτει, «απαιτείται περαιτέρω συντονισμένη δράση και συνεργασία των Πρυτανικών και Αστυνομικών Αρχών, των Υπηρεσιών μας καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση και πάταξη του φαινόμενου».

«Η κυβερνητική ανεπάρκεια επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται, δυστυχώς, σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη. Αλέξανδρος Διαμάντης


Πηγή:www.liberal.gr

Σχόλια