Γυναίκα-δεξί χέρι του Ζαχόπουλου στην σύνθεση του ΚΑΣ που διώχνει τους επενδυτές του Ελληνικού!


28-9-2017

















Γναίκα-δεξί χέρι του Ζαχόπουλου στην σύνθεση του ΚΑΣ που διώχνει τους επενδυτές του Ελληνικού. Πρόκειται για την κα Έλενα Κόρκα, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ!!!

Μια δεύτερη γυναίκα, όπως έγραψε η «Espresso της Κυριακής», πιθανόν να είναι το πρόσωπο που γνωρίζει πολλά, μα πάρα πολλά, όσον αφορά την καταστροφική σχέση, την ένταση, τα ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα καμώματα και την αφόρητη ψυχολογική πίεση που ασκούσε στον προϊστάμενό της η Εύη Τσέκου, πρώην διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του Χρήστου Ζαχόπουλου. Πρόκειται για την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ελενα Κόρκα, ισχυρό πρόσωπο μέσα στο υπουργείο Πολιτισμού, που είχε αποκτήσει, λόγω ικανοτήτων και δραστηριότητας, από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Χρήστο Ζαχόπουλο μεγάλη θεσμική και πολιτική δύναμη.

Η κυρία Κόρκα, επίσης αρχαιολόγος, ήταν αδύνατον, λόγω της συνεχούς επαγγελματικής τριβής με τον πρώην γενικό γραμματέα της, να μη γνώριζε ή να μην της είχε εκμυστηρευτεί ο πιο στενός της συνεργάτης τα προβλήματα που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε. Αυτό τουλάχιστον είπαν, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, στην «Espresso» υπάλληλοι και εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού. Κάποιες πηγές θέλουν το χρονικό διάστημα της πτώσης του 54χρονου αξιωματούχου της Ν.Δ. από το μπαλκόνι της Καρνεάδου την Κόρκα να απουσιάζει στο εξωτερικό. Κάποιες άλλες, να είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν καταθέσει στην Ασφάλεια για τα θλιβερά τεκταινόμενα. Οπως και να έχει, η άποψη της έμπειρης και υπερδραστήριας αρχαιολόγου με την ισχυρή προσωπικότητα σίγουρα θα έχει βαρύνουσα σημασία για την περάτωση της ανάκρισης.
Η Ελενα Κόρκα εκπροσώπησε την Ελλάδα τον περασμένο Μάιο στην 25η Γενική Συνέλευση του ICCROM (Διεθνές Κέντρο για την Προστασία και τη Συντήρηση των Πολιτιστικών Αγαθών) ως εκλεγμένο μέλος. Η αρχαιολόγος, στενή φίλη του Ζαχόπουλου, που μαζί χάραζαν τη στρατηγική για την πολιτική που θα ακολουθούσε η Ελλάδα στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, είχε πάρει μέρος- παρουσία εκπροσώπων της Unesco- στη συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού Ελλάδας και Βρετανίας. Για εκείνη τη συνάντηση αξιωματούχοι του υπουργείου Πολιτισμού είχαν πει ότι η Κόρκα λειτούργησε σαν μια πολύ έξυπνη και σκληρή διαπραγματευτής, που ήξερε πότε να πιέζει και πότε να σταματάει για να επιτύχει το σκοπό της ελληνικής κυβέρνησης.

Η σημερινή σύνθεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σύμφωνα με την υπ` αρ. ΥΠ.ΠΟ.Α/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΔΑΔΤΠ/183559/16589/15660/11740/22.5.2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 239/ΥΟΔΔ/23.5.2017)

 Πηγή:kourdistoportocali.com

Σχόλια