Ολοκλήρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων Τροφώνια 2017

26-10-2017











ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 οι εκδηλώσεις των Τροφωνίων, οι οποίες αποτελούν πολιτιστικό θεσμό για την πόλη της Λιβαδειάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Βοιωτίας.

Στα φετινά Τροφώνια προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για προσφορά ποιοτικών εκδηλώσεων που ήταν αποτέλεσμα σύνθεσης της επαγγελματικής καλλιτεχνικής δημιουργίας με την τοπική δημιουργικότητα. Συνεργαστήκαμε με τοπικούς συλλόγους που μας παρουσίασαν αξιόλογες μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις ενώ για ακόμη μια φορά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στα σχολεία τους. Καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες προσέφεραν στο κοινό της Λιβαδειάς μαγικές μουσικές βραδιές και σημαντικές θεατρικές παραστάσεις με ξεχωριστές ερμηνείες και σπουδαία θεατρικά κείμενα. Φιλοξενήθηκαν σημαντικές εκθέσεις, όπως η έκθεση με θέμα την προσφυγιά με τίτλο “Κερδισμένη πατρίδα, πρόσφυγες του 1922 στον Πειραιά” και ένα ζωγραφικό οδοιπορικό στους τόπους που έζησε και δημιούργησε ο μεγάλος Έλληνας λογοτέχνης Νίκος Καζαντζάκης.

Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις Τροφώνια 2017. Ευχαριστεί επίσης τους πολίτες που με την τεράστια συμμετοχή τους μετέτρεψαν την μεγάλη πολιτισμική γιορτή του Δήμου μας σε γιορτή της κοινωνίας.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και επόμενος στόχος είναι τα Τροφώνια να εγγραφούν στον χάρτη των ελλαδικών φεστιβάλ, εντάσσοντας τις εκδηλώσεις στο πανελλήνιο Δίκτυο Φεστιβάλ.

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια