Ολοκληρώνονται μέσα στο Νοέμβριο οι αλλαγές στο δημόσιο

26-10-2017










Μέσα στο αμέσως επόμενη διάστημα θα προχωρήσει η αξιολόγηση των Γενικών διευθυντών ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα "τρέξει" και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη νέων Γενικών Γραμματέων
Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου τόνιζε πριν λίγη ώρα ότι η αξιολόγηση προχωρά κανονικά ενώ ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κινητικότητα στο δημόσιο παρουσιάζεται αύριο ενώ ήδη σε 7 υπουργεία 1000 υπάλληλοι έχουν ζητήσει να αλλάξουν θέση.

Σχετικά με καθυστερήσεις που αφορούσαν προϊστάμενους τμημάτων που δεν ήθελαν να κρίνουν τους υφιστάμενούς τους η ίδια πηγή τόνισε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος δηλαδή θα εξαιρεθούν από τις μελλοντικές προαγωγές του δημοσίου. Η καθυστέρηση των δύο βασικών αλλαγών αντιμετωπίστηκε με επιείκεια από τους θεσμούς, οι οποίοι έδειξαν να καταλαβαίνουν τα προβλήματα και το μέγεθος του εγχειρήματος δικαιολογώντας και την καθυστέρηση.

Στο θέμα των συμβασιούχων τηρείται και το πλαφόν των 5 αποχωρήσεων έναντι μιας πρόσληψη. Η ίδια πηγή εξήγησε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με τους θεσμούς, αφού και ο στόχος για ταβάνι 47.000 συμβασιούχων τηρείται από το υπουργείο, αλλά και οι προσλήψεις είναι στο όριο που επιτρέπεται από το πρόγραμμα. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η αξιολόγηση των Γενικών διευθυντών ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα τρέξει και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη νέων Γενικών Γραμματέων.


Πηγή:news247.gr

Σχόλια