Στο αρχείο η έρευνα για το πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη


9-10-2017









Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι «δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση»

Το δρόμο για το αρχείο πήρε η εισαγγελική έρευνα που αφορούσε στο πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κ. Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον σύζυγο της την περίοδο που ήταν σε διάσταση.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η Βουλή η οποία ερεύνησε το θέμα, για τον κ. Μητσοτάκη, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος στρεφόταν τόσο κατά της κ. Γκραμπόφσκι όσο και κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο εισαγγελέας ερεύνησε εάν νόμιμα ο κ. Μητσοτάκης δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία το σκέλος της καταγγελίας που αφορούσε τα χρήματα με τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι.

Πηγή:www.newsbeast.gr/society/arthro/2904819/sto-archio-i-erevna-gia-to-pothen-esches-tis-sizigou-tou-kiriakou-mitsotaki

Σχόλια