Σύνταξη στα 55 έτη με διαδοχική ασφάλιση


6-11-2017









Ανοίγει ο δρόμος για σύνταξη στα 55 και στα 60 με διαδοχική ασφάλιση. Η νέα εγκύκλιος (37/2017 του ΕΦΚΑ) ακυρώνει τους περιορισμούς που είχαν τεθεί στο παρελθόν και όσοι είχαν εγκλωβιστεί για σύνταξη στα 62 ή και στα 67 γλιτώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας και αποκτούν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν έως και 12 χρόνια νωρίτερα.

Κερδισμένοι είναι οι παλαιοί έως το 1992 ασφαλισμένοι με ένσημα στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ ή στο ΙΚΑ και στη συνέχεια στο Δημόσιο.

Κρυφή ευκαιρία για έξοδο με ευνοϊκότερα όρια ηλικίας έχουν και όσοι ασφαλίστηκαν στον ΟΓΑ προερχόμενοι από ΙΚΑ ή ΟΑΕΕ.

Η εγκύκλιος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ανοίγει την πόρτα για σύνταξη από τον ΟΓΑ με διαδοχική ασφάλιση στο 62ο έτος αντί του 67ου έτους, χωρίς να απαιτείται η προϋπόθεση των 40 ετών συνολικής ασφάλισης σε ΟΓΑ και άλλους φορείς.
Δεν επέρχεται καμία μεταβολή όμως στα όρια και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των διαδοχικά ασφαλισμένων στα Ταμεία των επιστημόνων που εντάχθηκαν στο ΕΤΑΑ, δηλαδή των Ταμείων Μηχανικών (ΤΣΕΜΔΕ), Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και των Νομικών (ΤΑΝ). Για την κατηγορία αυτή δεν επέρχεται αλλαγή στα όρια ηλικίας με διαδοχική ασφάλιση.


Πηγή:www.newsbeast.gr

Σχόλια