Ασυνείδητοι πολίτες καταστρέφ ουν τις οδού Επαμεινώνδα και Πινδάρου στη Θήβα

10-11-2017














ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ασυνείδητοι πολίτες καταστρέφουν τις οδού Επαμεινώνδα και Πινδάρου στη Θήβα


Με λύπη διαπιστώνει καθημερινά η Δημοτική Αρχή και το προσωπικό του Δήμου Θηβαίων ότι συνεχίζονται οι καταστροφές στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας, Πινδάρου και Επαμεινώνδου, από ασυνείδητους πολίτες, που φαίνεται να μην υπολογίζουν την αξία για την τοπική κοινωνία των πρόσφατων αυτών αναπλάσεων αλλά ούτε και το κόστος κατασκευής τους. Πρόσφατα -για ακόμα μία φορά- σε μία από τις κάθετες οδού του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου κάποιοι ξήλωσαν δύο φωτιστικά δαπέδου και στην οδό Πινδάρου το κάγκελο του διαζώματος (επισυνάπτονται φωτογραφίες)


Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και παρακαλεί τους πολίτες να μην προβαίνουν σε αυτόβουλες και κακόβουλες ενέργειες εις βάρος έργων δημόσιας ωφέλειας. Οι ενέργειες αυτές άλλωστε δεν συνάδουν με την ιστορική μας πόλη και τη φιλήσυχη ζωή της. Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ότι το κόστος για την αποκατάσταση των καταστροφών, το χρεώνεται ο Δήμος και κατ' επέκταση οι δημότες του, εφόσον δεν γίνει αντιληπτός ο δράστης.

Στις 23 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δ.Θ. ενέκρινε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα, των κάθετων αυτής και της πλατείας Αγ. Ιωάννη Καλοκτένη, (ΑΔΑ: ΩΩΙ1ΩΡΜ-22Ξ) με τον οποίο ρυθμίζονται :

1. Οι όροι κυκλοφορίας των πεζών , των οχημάτων και κάθε είδους δικύκλων καθώς και ο
τρόπος ανεφοδιασμού των καταστημάτων που βρίσκονται στον πεζόδρομο και την πλατεία.

2. Τα μέτρα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος από την ρύπανση και την μόλυνση.

3.Tα μέτρα προστασίας του κοινού από παραβατικές συμπεριφορές

4.Οι προϋποθέσεις παραχώρησης της χρήσης τμημάτων του πεζοδρόμου και της πλατείας στα
παρακείμενα καταστήματα και οι υποχρεώσεις των καταστηματαρχών.

5.Οι επιβαλλόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.

Ο Δήμος Θηβαίων πιστεύει ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας θα συμβάλει στην προστασία αυτού του σημαντικού έργου, στην εξάλειψη των καταστροφών και στη συνειδητοποίηση της αξίας του για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ωστόσο πρέπει όλοι οι πολίτες να καταλάβουμε ότι η πόλη μας είναι το σπίτι μας. Ο σεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο εκφράζεται με την προσπάθεια κάθε πολίτη να προστατεύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, να διαφυλάττει τους δημόσιους χώρους και την ιδιοκτησία των συμπολιτών του. Και ο σεβασμός είναι θέμα παιδείας, δεν επιβάλλεται από κανέναν κανονισμό.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια