Την ανακύκλωση στα σχολεία προωθεί ο Δήμος Λεβαδέων


30-11-2017








Ενημερωτική ημερίδα για την ανακύκλωση στα σχολεία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ανακύκλωσης διοργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της ΠΕ Βοιωτίας ο Δήμος Λεβαδέων, η ΔΕΠΟΔΑΛ και το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Βοιωτία με τη συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων όπως η «ΛεβαΔρώ» και οι Levadistas. Η ημερίδα είχε θέμα «Ιδέες και δράσεις για φύση χωρίς σκουπίδια» και περιελάμβανε τις παρουσιάσεις εργασιών μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν και τα αποτελέσματά τους θα παρουσιαστούν την άνοιξη σε ειδική εκδήλωση. «Πραγματοποιούμε μια ενημερωτική δράση στο πλαίσιο συγκεκριμένου προγράμματος με τους μικρούς μας δημότες από τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Η συμμετοχή είναι αρκετά ικανοποιητική ενώ έχουμε επισκέψεις και από σχολεία της Θήβας, των Λεύκτρων και του Ορχομενού. Η προσπάθεια του Δήμου Λεβαδέων να απευθυνθεί σε μαθητές και να ξεκινήσει από εκεί την ενημέρωση για την διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση έχει μεγάλη ανταπόκριση. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους οποίους και ευχαριστώ», σημείωσε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.












Και πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να σημειώσω ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των εθελοντικών ομάδων του Δήμου τις οποίες επίσης ευχαριστώ, «Λεβαδρώ» και Levadisrtas που ξεκίνησαν από πέρσι μία δράση στα σχολεία με τη συλλογή χαρτιού και φέτος έχει επεκταθεί με πλαστικό. Ο Δήμος βοηθάει να πουληθούν αυτά τα υλικά και ανταποδοτικά τα χρήματα να δοθούν στα σχολεία».

Όπως τόνισε η Δήμαρχος «οι καλύτεροι πρεσβευτές στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι οι μικροί μαθητές, οι μικροί δημότες, τα παιδιά, τα οποία αφενός ενημερώνουν τους γονείς και τους συγγενείς τους και αφετέρου οι ίδιοι μαθαίνουν να λειτουργούν σε αυτό το πλαίσιο». Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ως κλείσιμο σε όλη αυτή την προσπάθεια θα γίνει ένα περιβαλλοντικό φόρουμ όλων των σχολείων την άνοιξη που εκεί θα παρουσιαστούν όλα τα αποτελέσματα και θα αναλυθούν οι δράσεις που έχουν γίνει σε κάθε σχολείο.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννιός τόνισε σχετικά: «Η ημερίδα αυτή είναι πολύ σημαντική όπως και δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία. Η διαλογή των απορριμμάτων και ανακύκλωση είναι υπόθεση σοβαρή. Στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών ώστε αύριο να έχουμε συνειδητούς πολίτες». Και συμπλήρωσε: «Όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας στο Δήμο Λεβαδέων αλλά και στα άλλα σχολεία έχουν δημιουργήσει ομάδες όπου οι μαθητές έχουν ειδικούς κάδους που ρίχνουν τα διάφορα αντικείμενα όπως λάμπες, μπαταρίες, χαρτί, ακόμα και καμένα λάδια. Θεωρώ ότι είναι σημαντική προσπάθεια και θα έχει αποτέλεσμα για τα παιδιά στα οποία στηρίζεται η αλλαγή της συνείδησης στο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων».

Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σημασία της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος και αναφερόμενη στο θέμα των ημερών και τις καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής επεσήμανε: «Είδαμε αυτές τις μέρες όλοι τι σημαίνει η φύση εκδικείται, είναι πλέον σε όλους κατανοητό το πόσο σημαντικό να υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε».


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια