Τους μαθητές των δημοτικών της Βοιωτίας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» βράβευσε η ΕΜΕ.

7-12-2017








Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών των σχολείων της Βοιωτίας που διακρίθηκαν στον 11ο μαθητικό διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που οργανώθηκε από τα κεντρικά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και διεξήχθη σε συνεργασία με το παράρτημα της Ε.Μ.Ε. Ν. Βοιωτίας, τους δασκάλους των σχολείων και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βραβεύτηκαν σε δύο εκδηλώσεις στη Λιβαδειά και τη Θήβα









Η πρώτη εκδήλωση της ΕΜΕ για τους μαθητές της περιοχής Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και η δεύτερη την Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων για τους μαθητές της περιοχής. 

Την βράβευση στη Λιβαδειά πλαισίωσε η μαθηματικός και συγγραφέας Κατερίνα Καλφοπούλου που μίλησε με θέμα «Αριθμώντας και παίζοντας. Μια ιστορία για την επινόηση των αριθμών» και της Θήβας η μαθηματικός και συγγραφέας Ντίνα Ψαθά που ανέπτυξε το θέμα «Ποια η χρησιμότητα τω μαθηματικών». 

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΜΕ Βοιωτίας ο Πρόεδρος Γιάννης Βελαώρας ο Γραμματέας Στράτος Αρετός ευχαρίστησαν όλους όσοι στήριξαν τη διοργάνωση και συνεχάρησαν όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους 118 μαθητές που διακρίθηκαν με την επίδοσή τους.

 Τόνισαν δε πως η Μαθηματική Εταιρεία είναι και θα παραμείνει δίπλα τους τόσο με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το Δημοτικό σχολείο, τον Ευκλείδη Α για το Γυμνάσιο) όσο και με τα μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς.

 «Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά τα χαμόγελα των παιδιών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά που διοργανώνει η ΕΜΕ σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Αυτά τα χαμόγελα και η ικανοποίηση μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δίνοντας τη σκυτάλη σ αυτούς που θα κάνουν σίγουρα τον κόσμο μας καλύτερο», σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Βελαώρας και συμπλήρωσε: «Το παράρτημα Βοιωτίας της ΕΜΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανάπτυξη της Μαθηματικής παιδείας στο νομό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια και την κ. Φανή Παπαθωμά για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς επίσης και σ όλους τους δασκάλους που βοήθησαν στην διεξαγωγή του διαγωνισμού».

Πηγή:viotianet.gr

Σχόλια